понеділок, 1 лютого 2016 р.

Черговий схід села Андріївка Буського району відбувся 29 січня за участю в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Марії Вагіли та керівника апарату Буської РДА Євгена Кичурчака.

    Вони приїхали поспілкуватися з громадою, розповісти про норми закону про декомунізацію, послухати пропозиції та аргументи людей, закликали селян визначитися з новою назвою для населеного пункту, адже вже наприкінці лютого Верховна Рада України має прийняти остаточне рішення з цього питання.
     Під час спілкування мешканці Андріївки вчергове пропонували не перейменовувати село, а пов’язати його назву з постаттю одного з апостолів – Андрія Первозванного, чи воїна УПА – Андрія Папроцького.
     З такими пропозиціями, як зазначалося під час сходу, мешканці села листами зверталися до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, голів Львівської ОДА Олега Синютки та Буської РДА Петра Мороза, в Інститут Національної пам’яті.
    Нагадаємо, село Андріївка отримало назву у 1946 році на честь вбитого комуніста І.М.Андрєєва, який у 1939 р. був головою місцевої механізованої тракторної станції (МТС) . Під час неодноразових зборів мешканців села, де розглядалося питання перейменування населеного пункту, громадяни виступали проти зміни назви і повернення до своїх історичних назв (з 1457 року село мало назву Мармузовичі, а у 1630 р. його перейменували у Ферлеївку на честь його власника – дідича Ферлея). 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ