четвер, 25 серпня 2016 р.

На Бузеччині святкування 25-річниці Незалежності України розпочалось з неділі, 21 серпня, урочистостями у населених пунктів району. Про святкування Дня Незалежності в районі, - далі у добірці від відділу культури та туризму Буської РДА.

с.Побужани
   В рамках святкування Дня Незалежності у Побужанах провели дитячий майстер-клас з витинанки по виготовленню українських символів-оберегів.
   А юні побужанці писали листи українським воїнам,які захищають незалежність в зоні АТО. Дітей вітали представники Буської РДА Галина Дудкевич, голова сільської ради Світлана Карашкевич та головний бухгалтер відділу культури та туризму Буської РДА Ірина Гродзевич.
За роботу діти отримали «Подяки»та закладки до книжок. Акцію підготували: директор НД с.Побужани Марія Гродзевич і худ.керівник Степан Гродзевич.

с.Купче
   Біля фігури Божої матері сельчани у вишиванках, дорослі і малі, помолилися за волю України, за мир у державі. Синьо-жовті стяги зливаються із блакиттю небес, додаючи радісний настрій і впевненість у щасливе майбутнє.


с.Чучмани–Гумниські
 Вшанування 25–х уродин Незалежності краяни розпочали біля символічної могили борцям за волю Ураїни. Отець Ігор Домінський та Юрій Калачник відправлили панахиду, а потім уся багатолюдна громада, на чолі з синьо- жовтим полотном, яке несли діти, попрямували до місцевого закладу культури. На всіх очікувало освячення новоутвореного музею. Автор цього чудового дарунка Дню Незалежності – Ірина Окопна, директор сільського Народного дому. Музей творили понад рік, починаючи з ремонту, до якого долучилася уся громада, приватні підприємці, сельчани. 
 «Тато, Богдан Домінський, робив полиці, допомагав усім, чим міг. Підтримував брат о. Ігор, і чоловік, і його родина, навіть маленька донечка.  Сельчани  зносили дорогі для них речі, бо знали, що вони потраплять у надійні руки,» - розказує Ірина.
    Після освячення музею розпочалося мистецьке дійство. Учасники концерту – медсестра, учитель, водій, продавець, дяк, приватний підприємець і місцева дітвора. Зал наповнений вщерть, немає навіть вільного проходу.
   Усіх присутніх зі святом привітала начальник відділу культури та туризму  Л. Ціхоцька, начальник відділу освіти Б. Глуховецький, о. Ігор Домінський.
   А далі було щире українське частування  варениками з капустою, голубцями, домашньою здобою.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ