Єдине
підприємство в Україні, яке вирощує листовий салат різних видів за технологією
сухої гідропоніки у Буську, збільшує потужності виробництва та розширяє асортимент, залучаючи кошти іноземних інвестицій.
На
сьогодні у ТОВ «Галіція Грінері» вже функціонує дві черги тепличного
комплексу. Відкриття першої відбулось у 2015 році, а сьогодні за участі
поважних гостей відбулось відкриття другої черги
тепличного комплексу.
На
відкриття нового збудованого тепличного комплексу завітали голова Львівської
ОДА Олег Синютка, посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер,
заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань
європейської інтеграції Ольга Трофімцева, радник з питань сільського
господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаан,
директор департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації
Наталія Хмиз, радник голови Львівської обласної державної адміністрації з
питань розвитку регіону та залучення інвестицій Роман Матис, голова Буської РДА
Петро Мороз, голова Буської районної ради Богдан Глова, міський голова Буська
Ростислав Сліпець та інші.
Як
розповів директор ТОВ «Галіція Грінері» Сергій Ленчук, перша черга тепличного
комплексу площею 320 кв.м. була збудована у 2015 році, а вже через рік було
завершено будівництво другої черги тепличного комплексу площею 1600 кв.м.
Загалом підприємство з двох теплиць може на рік вирощувати до 2 мільйонів
головок салату.
Компанія
«Галіція Грінері» є повністю інвестиційним підприємством голандських
інвесторів. Загальна сума вкладена у проект складає 3,2 млн. євро.
-
Ми й надалі плануємо розбудовувати підприємство, - каже директор підприємства
Сергій Ленчук. - Маємо земельну ділянку площею 20 гектарів на 49
років в оренду, на якій плануємо розбудовувати до 15 гектарів тепличного комплексу.
Звичайно у подальшій перспективі вирощування огірків, томатів, перцю.
Агроном
підприємства Ольга Данчак відзначає, що салат вирощується методом сухої
гідропоніки – це коли рослини вирощують без ґрунту. При використанні такого
методу, корисні речовини з розчину мінеральних солей потрапляють прямо в
коріння рослин. Сама рослина вирощується в спеціальному гідрогорщику. Після
чого її опускають в ємність з спеціальним живильним розчином. Коріння буквально
просочуються живильним розчином. На даний момент вирощується 7 видів салату, а також
кріп, рукола, петрушка, базилік. Від посіву до збору вражаю процес триває 28-30
днів.
У
тепличних комплексах відразу працівники фасують та відправляють продукцію до замовників
в супермаркети Львова та Києва. Обслуговують теплиці 12 працівників компанії.
Оглянувши виробничі потужності почесні
гості перерізали символічну стрічку другої черги тепличного комплексу та побажали і надалі
розвиватись підприємству, залучаючи інвестиції та відкриваючи нові робочі місця.
Від голови Львівської ОДА Олега Синютки колектив підприємства отримав почесну Подяку. А
Посол Королівства Нідерландів в Україні Кейс Кломпенхаувер вручив директору
підприємства історичну карту України.
Роман МАТВІЮК, фото автора
0 коментарі:
Дописати коментар