вівторок, 27 березня 2018 р.

У неділю, 25 березня 2018 року, чисельна делегація з Буського району на чолі з головою Буської районної організації Народного Руху України Богданом Гловою, разом з представниками Львівської Крайової організації НРУ та рухівцями з інших областей, у місті Києві взяли участь у заходах щодо вшанування пам’яті Героя України, голови  Народного Руху України (1992-1999 рр.) В’ячеслава Чорновола.

  На початку поклали квіти та помолились на могилі В’ячеслава Чорновола. Після цього біля пам’ятника В. Чорноволу на Європейській площі розпочалось велелюдне Віче, на яке прибули тисячі рухівців з всієї України.. 
  Важливою подією заходів стала хода учасників Віче до Адміністрації Президента України з вимогою відставки Генпрокурора України Юрія Луценка через бездіяльність у справі розслідування обставин загибелі Героя України В. Чорновола. 
  Як зазначили виступаючі «минув рік як до Генерального прокурора України звернувся 301 народний депутат України щодо розслідування вбивства Лідера Руху В’ячеслава Чорновола. Конституційна більшість парламенту в такий спосіб надала політичний вотум довіри Генпрокуратурі України. Але, на жаль, за цей час нічого не змінилося. Багато обставин загибелі в автомобільній катастрофі лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола свідчать про сумнівність офіційної версії про випадковість аварії, і тим самим переконують, що це було спланованим вбивством. Розслідування триває роками. Тому, зважаючи на бездіяльність прокуратури, резонансність справи щодо знищення українського національного Лідера, вимагаємо розслідування вбивства та негайної  відставки Генерального прокурора України». 
 Пригадали рухівці владі і неефективні розслідування у справі загиблих майданівців та безкарність їх убивць. Оголошений маніфест передали в Адміністрацію Президента України. 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ