суботу, 21 квітня 2018 р.

Буська районна рада, у четвер, на черговій 25-сесії VII-го скликання заслухала прокурора, підтримала мікропроекти, допомогла онкохворим, розпочала реформування медицини, потурбувала Верховну Раду України, Генеральну прокуратуру України, Міністерство внутрішніх справ України, НКРЕ КП, та вирішила ряд важливих питань. Детальніше, – у матеріалі.

   Отже, анонсована сесія Буської районної ради відбулась, як і передбачалось, 19 квітня під головуванням голови районної ради Богдана Глови. При розгляді 24-х питань порядку денного вирували емоції, проте 26 присутніх депутатів працювали плідно, наслідком чого стало прийняття усіх рішень порядку денного. Хоча дехто з депутатів все ж не зміг витримати до кінця порядку денного, оскільки через значну кількість запитань до виступаючих сесійне засідання в часі затягнулось.

Прокуратуру просять не гальмувати стан розслідування виявлених порушень на водоймі трьох сільських рад

  Чимало запитань лунало до керівника Радехівської місцевої прокуратури Миколи Друздюка. Зокрема голова райради Богдан Глова висловив стурбованість щодо стану розслідування виявлених порушень щодо орендованої ПрАТ «Львівський обласний виробничий рибний комбінат» водойми загальною площею 120 га., яка знаходиться на території Буської міської, Красненської селищної та Куткірської сільської місцевих рад (відповідний лист голови райради до прокуратури був опублікований в Буському Медіа-порталі). На це прокурор відповів, що відкрите кримінальне провадження і деякі з порушень уже подані до суду, проте є проблема з строками позовної давності. Обурився голова райради і розміром орендної плати в сумі 3310 грн. Обговорювали також можливість знесення незаконних споруд на річці Гологірка біля цієї водойми. Прокурор повідомив, що на такі дії повинне бути рішення сільської ради (у даному випадку Куткірської). У своєму рішенні депутати Буської районної ради все таки рекомендували Радехівській місцевій прокуратурі посилити роботу з розслідування порушень щодо вищезгаданої орендованої ділянки Львівським обласним виробничим рибним комбінатом.

Бюджетні питання стали важливими на порядку денному
  На сесії підтримали депутати Програми фінансової підтримки Центру надання адміністративних послуг,  Програму підтримки ГО «Буська Спілка політв’язнів та репресованих України», Програму зайнятості населення Буського району, внесли зміни до Програми ведення містобудівного кадастру у Буському районі з метою покращення роботи цієї галузі.
  Проте основним питанням заради якого скликали сесію районної ради було бюджетне питання. У змінах до бюджету основним питанням було підтримати мікропроекти місцевого розвитку Буського району, які стали потенційними переможцями. На це з районного бюджету виділили як співфінансування 362 900 грн. Окрім цього вирішили співфінансувати соціально-важливий мікропроект в галузі медицини, який іде поза конкурсом. Зокрема Богдан Глова зазначив, що ці мікропроекти, які не пройшли по конкурсу, потрібно подавати по програмі державного та обласного соцеконому, додаткові гроші на яку обіцяють виділити з перевиконання відповідних бюджетів. Тому реальні підсумки по реалізації цих проектів можна підводити в кінці поточного року.
  Було прийнято рішення також співфінансувати ремонт доріг району, на що з районного бюджету бкло виділено 3 млн. грн. Як було наголошено, це повинно стати запорукою кращого фінансування ремонтів доріг Буського району як з обласного, так з державного бюджетів. На закупівлю комп’ютерів для лікарів сімейної медицини виділено 200 000 грн. На галузь освіти додатково виділено 85 000 грн. На освітлення с.Топорів проспівфінансовано 85 000 грн., надзвичайникам (для пожежних команд) додали 50 000 грн., ДЮСШ «Авангард» 75 000 грн. Допомогли і Асоціації інвалідів Буського району, футбольній команді «Мебус», яка представляє Буський район на рівні області та іншим. Зокрема 204 000 грн. виділи на матеріальні допомоги людям, щодо яких будуть проведені складні хірургічні операції згідно поданих документів та рішень профільних постійних комісій, переважно онкохворим. Найбільші суми виділяли дітям хворим на рак.
    Були підтверджені і чисельні субвенції надані районному бюджету з інших бюджетів, зокрема: 20 000 грн. на Кутівську ЗОШ, 75 000 грн. ДНЗ села Утішків, 275 000 грн. на інклюзивну освіту, 488 396 грн. на генплани. На дороги з обласного бюджету підтвердили субвенцію в обсязі 2 млн. грн. Тобто всього на сесії райради фігурувала сума на дороги 5 млн. грн. та інші…

Три поліклініки у районі стануть амбулаторіями загальної практики сімейної медицини
  Важливим питанням на сесії райради було і реформування галузі медицини, основною метою якого були відокремлення так званої «первинки». Для того, щоб на заключені угоди лікарів з пацієнтами поступали кошти, тобто гроші ішли за пацієнтом, було прийнято наступне рішення:
  Припинити діяльність комунального закладу Буської районної ради – Буська центральна районна лікарня, шляхом реорганізації (перетворення) в Комунальне некомерційне підприємство Буської районної ради «Буська центральна районна лікарня».
Створити комісію з реорганізації  Буської ЦРЛ та затвердити її склад, згідно з додатком 1.
Комісії з реорганізації  провести організаційно-правові заходи, передбачені чинним законодавством, а саме:
3.1. Встановити строк заявлення кредиторами своїх вимог до Буської ЦРЛ протягом 2 (двох) місяців з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо її реорганізації;
3.2. Провести інвентаризацію майна Буської ЦРЛ;
3.3. За результатами проведеної роботи надати Буській районній раді передавальний акт для затвердження.
Визнати, що Комунальне некомерційне підприємство Буської районної ради «Буська центральна районна лікарня» є правонаступником майна, прав та обов’язків Буської ЦРЛ.
Погодити створення:
Буської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини;
Красненської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини;
Олеської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини.
Головному лікарю Буської ЦРЛ Романюку Є.В.:
- подати документи для проведення державної реєстрації змін до установчих документів Буської ЦРЛ;
- затвердити Положення про Буську, Красненську та Олеську амбулаторії загальної практики – сімейної медицини;
Рішення набирає чинності з 20.04.2018 року.
Контроль за виконанням даного рішення покласти на  постійну комісію районної ради  з питань праці, соціального захисту та охорони здоров`я населення  (М.Коропецький).

Депутати райради прийняли ряд важливих Звернень
   Окрім цього депутати затвердили присяжних для Буського районного суду, заслухали інформацію про роботу відділу у справах захисту прав споживачів, затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок за межами населених  пунктів Буського району та інше.
  Зокрема звернулись до Генерального прокурора України та Міністра внутрішніх справ України з приводу перевірки на предмет можливого перевищення повноважень працівниками поліції при ліквідації наметового містечка біля Верховної Ради України третього березня 2018 року, звернулись до НКРЕ КП з приводу запровадження так званих RAB-тарифів. Депутати зауважили, що схема, яка працює у світі, в реаліях України може дати збій, оскільки, на думку депутатів,  не зрозумілі механізми використання даних коштів.
     Вимагала Буська районна рада у Верховної ради України прийняти проект Закону України № 5670  «Про забезпечення функціонування української  мови як державної», напрацювати проект закону про зменшення впливу олігархів на українську політику та підняла проблему торгівлі з окупованими територіями.
  Загалом робота на сесії проходила плідно та конструктивно. Хоча і надалі є депутати, які нічим не цікавляться і не беруть участь ані в роботі сесії, ані в засіданнях постійних комісій. Як підсумки поточного року в Буській районній раді обіцяють надати списки прогульників за 2018 рік. 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ