понеділок, 30 квітня 2018 р.

     В неділю, в благословенний Богом день, величальною мистецькою програмою «Пісні лелечого краю», у рамках  II обласного етнофестивалю гостинності,  жителів Перемишлянщини щиро вітав наш древній Надбужанський край! Найкращі  творчі колективи та окремі виконавці Буського району,  презентували мистецтво слова, пісні, танцю  у м. Перемишлянах. 

   Присутні у залі здійснили вражаючу віртуальну подорож  лелечим краєм разом із вокалісткою Стефанією Панкевич, яка вдало поєднала мелодійну пісню  з чудовим відеопроектом «Мій рідний край – моя земля»  А.Діяка. 
  Сусіди гостинно зустріли нас запашним короваєм на вишитім барвистім рушнику. Ми також приїхали в гості, як то кажуть, не з порожніми руками, тож вручили дарунки представникам місцевої влади. 
   З вітальним словом до усіх звернулася заступник голови Буської районної державної адміністрації Тетяна  Сай.
   Славні жителі чудової Перемишлянщини змогли серцем і душею доторкнутися до прекрасної, світлої, чаруючої канви, вимереженої яскравим глибинним талантом бущан, чудових різножанрових мистецьких колективів лелечого краю.   Це Народний вокальний гурт «Куди йдеш» Буського РНД, кер.о.Ярослав Лозовий,  Народний ансамбль пісні та музики «Перевесло»  Олеського НД, кер.Євген Гнатюк,  Народна  вокальна формація  «Надбужанки»  Буського  РНД,   кер. Ірина Лаврін,  ансамбль скрипалів Олеської ДМШ,  кер.Оксана Голодинська.
   Юні надбужанські танцюристи Зразкового  хореографічного колективу «Енерджі», кер І.Сторонянська і С.Іваськів,  хореографічного колективу  «Плеяда» Народного дому  селища Красне, керівник Мар’яна Журавська та гімнастка  Дарина Домбровська дарували усім чудовий настрій, приємні хвилини гарного відпочинку та позитивний заряд на радість, на  добро.  Тому перемишлянці тепло зустрічали та щедро аплодували  кожному за мистецький дарунок. На мить заворожила присутніх своїм вокальним мистецтвом бущанський співочий соловейко Вікторія Підгірна. А коли співала дзвінкоголоса надбужаночка Татьяна Турчиняк, здавалося, весь світ вигравав красивими, радісними барвами. 
   Та як би не було гарно та добре в гостях, час невблаганно біжить та наближає хвилини прощання. Завершився II етнофестиваль гостинності  у м.Перемишляни могутнім мажорним акордом – фінальною пісенно –хореографічною композицією та гучним многоліттям.
   На етнофестивалі була присутня завідувач відділом народної творчості Львівського державного ОЦНТ і КОР Ольга Дуляба.
    Щирі вдячні слова лунали із сцени від представників  місцевої влади, а великий букет чарівних квітів, подарований нашим артистам,  не тільки додав святковості заходу, а й наповнив зал чудовим ароматом. Та це ще не все. Перемишлянський міський голова подарував бущанам бочівочку меду, адже символом міської ради є трудолюбиві бджоли. 
   Гарну, багату виставку  чудових творчих робіт гуртківців представили вихователі  Буського БДЮТу. Ведучими заходу були Любов Огороднік та Павло Теодоровський.
   Ми горді, що гідно несемо у світ  «Пісні лелечого краю»  у  своїй  барвінковій, вишиваній Україні!
Відділ культури та туризму Буської РДА

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ