пʼятницю, 1 червня 2018 р.

Способів мабуть є багато, але розглянемо той, яким скористалися нечесні ділки в м. Золочеві. В 2002 році кіно-відео мережу довели до банкрутства і за копійки приватизували  кінотеатри. Витримавши деякий час умови приватизації почали їх переобладнувати в інші прибуткові та комерційні приміщення. 

  Так Золочівський кінотеатр перетворився в кабак, банк, магазин електротоварів, магазин мобільних телефонів, готель та гральні автомати, а там де була пожежна водойма, без якої він не міг діяти, та аварійні виходи з’явилися триповерхові прибудови торгівельного призначення, які власник здає в оренду. Але цього виявилося замало, мабуть тому , що робилося все без наказано, була влада, яка «сприяла». Сам власник був депутатом та головою земельної комісії. І як виявляється зовсім не платив податків до міського бюджету, а користувався земельною ділянкою. Тому продовжував будівництво торгівельних приміщень, хоча, всюди говорив що реконструює для міста кінотеатр. Спочатку пройшла нечесна приватизація приміщення кінотеатру, яке було надбанням всієї громади, а потім придумана схема і на підставі постанови Львівського окружного адміністративного суду від 22.02.2017 року вибула і земельна ділянка із власності територіальної громади м. Золочева. Згідно судового рішення власником ділянки став громадянин Бартків І., який зареєстрував на неї право приватної власності. В подальшому, щоб уникнути повернення земельної ділянки він відчужив її на користь громадянина Душніцького. Ця земельна ділянка була би вже втрачена для громади, якби не боротьба міського голови м. Золочева Ігора Гриньківа. 
  Не бачене дійство в Україні відбувається вже вісімнадцятий день в м. Золочеві. На знак протесту, що до незаконного захоплення землі і бездіяльності державних органів на місці, міський голова оголосив голодування та спільно з громадою міста проводить мирний протест біля незаконного будівництва і продовжує боротьбу в українських судах. Постанова Львівського окружного адміністративного суду від 22.02.2017 року скасована постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 04.09.2017 року, яке свідчить, що ділянка вибула із власності територіальної громади неправомірно. За теперішньою оцінкою ця земельна ділянка приблизно коштує тридцять мільйонів гривень, які дуже потрібні в міському бюджеті для завершення реконструкції вічевої площі на якій знаходиться пам’ятник будителя Галичини Маркіяна Шашкевича. А ще потрібні мільйони гривень не сплачених податків за шістнадцятирічне користування землею в центрі міста. 
  На сьогодні в провадженні Золочівського районного суду Львівської області перебуває справа за позовом Золочівської міської ради Львівської області про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, що знаходиться за адресою: Львівська область, м. Золочів, пл. Вічева, 1, шляхом зобов’язання відновити стан земельної ділянки, який існував до порушення ним прав територіальної громади, шляхом знесення самочинно збудованих споруд, зокрема прибудови до існуючої будівлі клиноподібної форми розмірами 21,5м х 6,5 м, котловану площею 320 м.кв., глибиною 4 м та металевої огорожі по периметру даної будівлі. Адвокати Буського місцевого центру також приймали участь в поверненні земельної ділянки до комунальної власності громади захищаючи інваліда Богдана Бучковського, який потерпів від земельної афери ділків. Приміщення яке належить йому на праві власності опинилося на чужій землі. Суд було виграно на користь інваліда, постанова Львівського окружного адміністративного суду від 22.02.2017 року скасована. Тепер він чекає на справедливе рішення суду що до незаконного відчуження землі на користь громадянина Душніцького та повернення земельної ділянки до комунальної власності міста.
   Якщо порушено ваші права – звертайтеся. Центр знаходиться у м Буську по вул. Петрушевича 8. Тел:(03264) 2-11-12. бюро правової допомоги Буського МЦ з БВПД в м. Броди вул. Щурата 8. Тел: (03266) 25-113, м. Кам’янка-Бузька вул. Я. Мудрого 17 б. Тел: (03254)23-069, м. Золочів вул. Валова 4. Тел: (03265) 70-091, та м. Радехів вул. Відродження 7. Тел: (03255) 41-079.
   Безоплатна правова допомога є доступною послугою якою можуть скористатися всі мешканці нашого краю. 
  Іван СКОЧКО, директор

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ