понеділок, 4 лютого 2019 р.

У селі Полоничі, де народився Владика Сокальсько-Жовківскої єпархії Михаїл Колтун, відбулось традиційне родинне свято прощання з колядою. У селі це дійство ще називають «Святом пампуха». Місцеві ґаздині пропонували спробувати та придбати багато смачних смаколиків – від пампухів до тістечків. А під відкритим небом під час свята працювала польова кухня, де жарилась картопля та м’ясо. Забавляли селян музичні гості із населених пунктів Задвір’я, Глинян, Сухоріччя та міста Львова.

   Організаторами свята були дві чудові місцеві мешканки Світлана Дідух і Ольга Мазур. Вони готували сценарій, проводили репетиції, активізували громаду. У селі немає Народного дому, тому усі масові заходи проводяться на відкритому повітрі в центрі села, де встановлено літню сцену та накриття від дощу. 
    «Минулоріч виручені кошти від свята громада віддала на завершення добудови церкви св.Архистратига Михаїла, - каже одна із організаторів свята Світлана Дідух. - Цьогоріч виручені кошти будуть спрямовані на будівництво соціально-культурного комплексу у селі. Це буде комплекс в який входитиме і медпункт, і дитячий садок. Під час свята нам вдалось зібрати 8 тисяч гривень та 50 євро, але цього замало, тому просимо небайдужих нам допомогти». 
    На даний час у селі, де проживає близько 600 осіб, місцевий будинок культури перебуває в аварійному стані. Всі репетиції учасники проводять в невеличкому кабінеті місцевої школи. У селі переконують, що вкрай важливо почати будівництво власної будівлі для розвитку культури громади. Для цього вже розпочато процес виготовлення детального плану території. 
   На свято у село завітали гості з району: заступник голови райдержадміністрації Тетяна Сай та начальник відділу культури та туризму РДА Людмила Ціхоцька.
   Заступник голови Буської РДА Тетяна Сай за активність та небайдужість, бажання змінювати життя на краще учасникам молодіжної громадської організації «Шлях до змін», місцевому священослужителю Володимиру Залуцькому та окремим учасникам громади від місцевої районної влади вручила Подяки.     
   Нагадаємо, що 18 листопада 2018 року, після довгих 15 років будівництва у селі відбулось урочисте освячення престолу та храму УГКЦ, що носить ім’я Святого Архистратига Михаїла. Духовну оселю висвятив уродженець села Преосвященний Владика Михаїл Колтун та понад 20 священиків спільно із місцевим парохом о.Володимиром Залуцьким.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ