понеділок, 25 березня 2019 р.

Власне це заголовок поста, який я прочитала на сторінці «Буськ онлайн» у Facebook. Не можу не відреагувати на нього. Це саме той випадок, коли написано «ні про що і про все»...


    Виглядає так, що автор поста точно «не в тренді», якщо пише так беззмістовно, так беззубо і так розпливчасто...
     Прочитане спонукало мене поцікавитись спектром новин, формою їх подачі, змістом дискусій в спільноті, зініційованій паном Типилом. Ні, не скажу, що тут нема позитиву, насамперед це стосується підтримки палацу Бадені.
   Але...  Але маю серйозні побоювання, що модератор цієї спільноти (а це, очевидно, пан Типило) «нагороджує» себе повноваженнями, не властивими координатору такої спільноти. Насамперед це стосується надто численних напучувань із претензією на винятковість своєї позицїї, найбільше це простежується саме у постах. Так виглядає – не перестаю дивуватись – пан Типило уявив  себе таким собі «народним прокурором». З тієї причини йому дозволено, як мовиться, без суду-слідства, і до того ж з відстані, винести «народний вирок» винуватцеві ДТП, звинувачуючи його у «хмільному» погляді...
Складається враження, що пан Типило отримує насолоду, коли робить поспішні висновки та «призначає» винних... Що це – дешевий піар чи повна профанація?     Дивує, чому досі начальство Буської поліції не зробило публічного застереження щодо не втручання сторонніх осіб у царину правоохоронної  діяльності.
   Вирішила,  уже  не з цікавості, заглибитись у «нетрі» життя цієї  спільноти – відкрутила  сторінку назад.
Зустріла явне хамство:
     – Судячи  з Ваших коментарів, у Вас нестиковка в голові...
   Поважний галичанин на це би відповів так: – Перепрошую, це образа мого гонору...
  І ще одна «родзинка» від пана координатора:
     – Від  Ваших коментарів «смердить» радянщиною...
    Як кажуть, ні додати, ні відняти ...
  Шановні читачі, у Вас після цього виникне бажання вступати у ці пустопорожні «передирання» на людях, аби отримати «благословення» від п. Типила? У мене такого бажання не було і ніколи не буде  – це нижче моєї гідності.
  Неприємно вражає сила-силенна світлин із «непослухами» – авто, які неправильно паркуються. Навіщо зациклюватись на них, якщо ефект від цього нульовий, нехай цим переймається патрульна служба. Надто багато світлин із пресловутими вибоїнами, ми бачимо їх наживо щодня, а начальство на світлини не реагує. Це просто констатація фактів чи заповнення інформаційного простору непотребом. 
   Гадаю, координатору варто подавати новини, без нав`язливого їх коментування,  викладати оголошення  типу  «Пропала собака» чи «Хто загубив ключі». Можна і надалі «підловлювати» сусідів, коли вчасно не приберуть купку шлаку, чи... шпетити голубів...
   Можна продовжувати викладати старі світлини під рубрикою «Нумо відгадай!». 
   Тоді ви точно –  «в тренді».
  А «глибоко філософські» пости залишіть комусь інакшому...
  Маю свою думку стосовно координаторів подібних спільнот. Якщо в особи, на жаль, не вистачає почуття такту, якщо нема гнучкого розуму, то, аби не стати співучасниками інцидентів, інсинуацій, домислів, пліток, свій вибір мають насамперед зробити саме члени спільноти і відмежуватися від цього.
  Зрештою, творити добро для своєї родини,  свого села чи міста можна по-різному і роботи вистачить усім, аби було натхнення.
   Світлана Новосад
P/S. Редакція готова опублікувати відповідь пана Типила, якого згадують у публікації листа, який надійшов на редакційну скриньку, або особи, яка координує роботу згаданої вищевказаної інтернет-сторінки у Facebook.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ