пʼятницю, 10 травня 2019 р.


Зовсім скоро біля палацу графа Казимира Бадені у Буську у стилі ретро відбудеться «Badeny fest». Організатори сподіваються, що фестиваль, який запланований на 2 червня, стане традиційним та проводитиметься щорічно.

   Основна ціль фестивалю – привернути увагу до пам'ятки архітектури, яка потребує на сьогодні проведення невідкладних реставраційних робіт, популяризувати древній Буськ серед вітчизняних та іноземних туристів, передати культуру, яка панувала на Галичині в період останніх декількох століть.
   Мешканців Буська та району, гостей чекатиме насичена програма. На подвір'ї замку планують облаштувати імпровізовану сцену, де впродовж дня триватимуть мистецькі виступи, діятиме «Містечко Майстрів» і фотозона, поряд відбуватимуться майстер-класи, конкурси на кращий ретро костюм і двійників графа.
   Гості свята матумуть нагоду придбати сувенірну продукцію з емблемою фесту, посмакувати їжею та смаколиками, які готували в різні історичні періоди місцеві газдині, пивом, яке варили на графській пивоварні, переглянути ретро фотографії та кінофільм.
   Офіційне відкриття заплановане о 14.00 год. Родзинкою стане привітання графа Казимира Бадені, який разом зі своєю сім'єю завітає на фестиваль.
   Організатори сподіваються, що кожен з учасників «Badeny fest» зможе креативно підготуватися на свята, прибувши на фестиваль у одязі, характерному для певної історичної епохи: дами у довгих сукнях з аксесуарами (капелюшки та парасольки), чоловіки у костюмах з метеликами (фраках), в капелюхах і відповідному взутті.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ