пʼятницю, 30 серпня 2019 р.



  Законопроект підтримали 317 народних депутатів, проголосували проти – 0, утрималися – 6. Не голосували – 67. Всього: у залі зареєструвалися 348 обранців.
  Не голосували (хоча були присутні у залі) за звільнення генерального прокурора Юрія Луценка вся фракція "Європейської Солідарності", в якій перебуває народний депутат України по 119 округу (Буський, Бродівський, Радехівський та частина Кам'янка-Бузького районів) Михайло Бондар. 
  Нагадаємо, у Юрія Луценка немає юридичної освіти, і посаду Генерального прокурора він зміг зайняти лише після оновлення українського законодавства. У лютому 2012 року Луценко був визнаний винним і засуджений до чотирьох років позбавлення волі за скоєння низки посадових злочинів. На свободу він вийшов в квітні 2013 року - його помилував тодішній президент Віктор Янукович. Через кілька днів після звільнення Луценка став кумом Петра Порошенка, в той час депутата Ради. Після того, як Луценко став Генеральним прокурором України він перед телевізійними камерами пообіцяв, що справу про розстріли на Майдані буде розслідувано і винні всі будуть покарані. Також за даними Національної спілки журналістів України, за 5 років після Революції винні у побитті сотень журналістів у часи Євромайдану теж досі не покарані.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ