понеділок, 26 серпня 2019 р.

Надбужанські коровайниці територіальних громад та інші майстри презентували свої вироби у рамках першого районного фестивалю «Свято короваю надбужанського краю».

  У неділю, 25 серпня, в рамках відзначення 28-річниці української незалежності на літній сцені Буського парку відбулась презентація 28 смачних короваїв, які приготували територіальні громади району. Яких тільки святкових хлібів тут не було! Одні господині печуть короваї із дотриманням старих традицій, наприклад, оздоблюють їх виключно борошняними виробами. Інші ж використовують сучасні технології і продукти чи додають до традиційного виробу авторського погляду. Кожен із них неповторний, але неодмінно гарний, запашний і смачний!
 Короваї на фестивалі були дуже різні, прикрашені солодкими квітами, колосками, лелеками, листочками. 
  Мешканців і гостей району зі сцени привітали голова районної ради Богдан Глова, перший заступник голови РДА Олег Ільків, Буський міський голова Ростислав Сліпець. А ще керівники вручили відзнаку та посвідчення "Почесний громадянин Буського району" родині науковця, фахівця з побудови космічних систем, олещанина Маркіяна Сумика (звання науковцю присвоєно посмертно), та виконали приємну місію - вручили дитині-сироті Оксані Клименко документи на власну квартиру в Буську, яка була придбана 19-річній дівчині за районні та обласні кошти.
  Освятив пишні короваї настоятель храму Св.Апостолів Петра і Павла, отець-декан Петро Салабай.
  Окрім оглядин короваїв, на фестивалі можна було поласувати різноманітними хлібопекарськими виробами і медовими напоями. Для всіх присутніх свої музичні вітання подарували учасники художньої самодіяльності району, яких запрошувала на сцену відома надбужанська ведуча Любов Огороднік.
  Організатори фестивалю запевняють, що фестиваль стане традиційним і обіцяють нові незабутні враження. 
  Більше фото зі свята на нашій сторінці у Facebook, там Ви можете взяти участь у голосуванні за найкращий коровай Буського району.
Текст і фото: Роман МАТВІЮК
/Буський медіа портал/













0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ