понеділок, 26 серпня 2019 р.

У неділю, 25 серпня у селі Куткір відбулося урочисте відкриття оновленого музею видатної художниці-графіка, нашої землячки Софії Караффи-Корбут з нагоди 95-річчя від дня народження.

   Участь у відкритті взяли представники мистецьких кіл Львова, керівництво Буської РДА (перший заступник голови Олег Ільків та заступниця голови Тетяна Сай) та районної ради (голова Богдан Глова), пластуни,  місцеві мешканці. Перед офіційним відкриттям музею учасники заходу побували на могилі художниці, де відбулася панахида.
   Зазначимо, що музей вперше відкрив свої двері для відвідувачів у 2017 році та налічує 336 предметів, з яких 106 - особисті речі художниці.
  Софія Караффа-Корбут – видатна представниця української графіки, яка проілюструвала десятки українських книжок. У Куткорі художниця прожила багато років і тут похована. Вона проілюструвала кожну четверту дитячу книжку, що виходили свого часу в Україні.
  Працюючи багато років над оформленням книг, Софія Караффа-Корбут досягла вершин у мистецтві творення книги. Впродовж 1961-2016 років вийшло у світ більше 60 книжок з її ілюстраціями загальним тиражем понад 7 млн примірників.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ