середу, 11 вересня 2019 р.


Депутат Львівської обласної ради Петро Жукровський вимагає звільнення керівниці відділу освіти Буської РДА Галини Олійник,  через те, що ніби від її дії Буський район повертає в обласний бюджет 1,4 млн. гривень, які мали б піти на спорудження сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям біля шкіл м. Буськ та смт Красне. Але, як з'ясовується, це неправда, а депутат облради вводить суспільство в оману та ще й намагався сприяти одній з пропозицій перемогти на тендері?

 Все почалось з того, що на сесії Львівської обласної ради, депутат Петро Жукровський з трибуни звернувся до голови Львівської ОДА щодо ініціювання звільнення керівниці відділу освіти Буської РДА Галини Олійник і проведення службового розслідування щодо невчасного використання обласних коштів та ігнорування термінів виконання обласних програм, що призвело до повернення 1,4 млн грн в обласний бюджет. Про це, відповідний пост із депутатським запитом, оприлюднив Петро Жукровський на своїй сторінці у Facebook.


    Отже, а тепер давайте розберемося, чи дійсно це так, чи не приховує депутат облради нічого цікавого?
  Ми взяли цікавий фрагмент із депутатського запиту Петра Жукровського:    «...Враховуючи, що чиновники РДА ще «старі» й великого бажання працювати не мають, звертаюся до Вас (запит до голови Львівської ОДА, - ред.) з великим прохання дати доручення провести службове розслідування щодо чиновників Буської РДА, які не мають жодного бажання використовувати кошти обласного бюджету, які надходять у район.
Перш за все, свідомо ігноруються терміни виконання обласних програм. Як, до прикладу,- «Комплексна програма розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на період до 2021 року» у напрямку «Спортивний майданчик».
2 травня 2019 року постійна комісія погодила місця розташування спортивних майданчиків у Львівській області. На даний час вже збудовано більше 10-ти майданчиків із 28-ми, на решті -тривають роботи по влаштуванню штучної трави чи наливного покриття. Однак незрозуміла ситуація складається в Буському районі.
Маючи можливість збудувати 2 сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям біля шкіл м. Буськ та смт Красне, великого бажання замовника - керівника відділу освіти Буської РДА Галини Оліний - їх реалізовувати я не помічав упродовж даного часу.
Неодноразово особисто з нею спілкувався - у відповідь лунали тільки порожні обіцянки, які не співпадали з діями. Не можу зрозуміти їхнього алгоритму дії: З 02.05.2019 по 15.07.2019 та 29.07.2019 виготовляти ПКД і Експертизу?! Це майже 3 місяці! Тендерні процедури розпочалися 15.08.2019 року по спортивному майданчику м.Буськ, де ПКД і Експертиза виготовлена 29.07.2019 року. По спортивному майданчику смт Красне, де ПКД і експертиза виготовлена 15.07.2019 року, тендерні процедури розпочались аж 03.09.2019 року. Через такі дії керівника Буської РДА Галини Олійник Буський район повертає в обласний бюджет 1.4 млн. гривень». 
    Прочитавши це, можна сприйняти, що у діях керівниці відділу освіти є певні порушення. Але! Якщо уважно ще раз перечитати, то виникає чимало питань до написаного, а потім і ще раз перечитати - і ще більше запитань. Зокрема, незрозуміло, яким чином були повернуті кошти у вересні місяці, якщо у Бюджетному кодексі чітко написано, що кошти можуть бути повернуті в кінці року, якщо б не були освоєні? А може, це пан Жукровський на засіданні комісії повернув ці кошти, щоб дошкулити керівниці, яка не пішла на поступки депутату облради?
    Ми звернулись за коментарем до керівниці відділу освіти Буської РДА Галини Олійник:
  «Я дуже здивована цинізмом цієї людини, батьки  якого є поважними людьми.  Але це на совісті цієї людини, яка пише неправду. Отже, щодо коштів 700 тис грн, то на рахунок відділу освіти вони поступили 17 липня. Із цих грошей було профінансовано дві проектно-кошторисні документації та експертизу на них. Профінансувати швидше не було можливості, оскільки ні Буська міська рада, ні Красненська селищна рада ще до сих пір не прийняли рішення про співфінансування цих об’єктів. Як тільки експертиза була готовою, було виписано технічне завдання і вся необхідна документація відправлена юридичній фірмі, яка здійснює супровід закупівель відділу освіти. (юриста у відділі освіти немає). 
Тендер на реалізацію проекту «Реконструкція майданчика з влаштуванням спортивного майданчика зі штучним покриттям по вул. Шкільна,15, на території Буської ЗОШ І-ІІІ ст.№ 2 в м. Буськ, Буського району Львівської області» оголошений 15.08.2019 р. та був проведений. Вже 14 вересня буде підписаний договір і підрядник зможе приступити до виконання робіт.
Тендер на «Реконструкція майданчика з влаштуванням спортивного майданчика зі штучним покриттям по вул. Заводська, 12 в смт. Красне Буського району Львівської області» оголошений 03.09.2019 р. 11 вересня відбувся аукціон. Є переможець і теж готові після підписання угоди приступити до виконання робіт.
  Терміни не були порушені, оскільки в інформаційній  довідці (копію додаю)  по реалізації цієї програми передбачено терміни до 15 листопада. А у договорі про міжбюджетний трасфер невикористання субвенційних коштів до 26 грудня 2019 року. Тому ні зволікань, ні порушень термінів не було». 
    Виходить, що кошти потрібно використати до кінця грудня 2019 року. Чому Буський район повертає їх у вересні, якщо термін ще не пройшов? Тендер завершено і визначено переможців з якими далі потрібно укладати договори. Але
наші джерела стверджують, що це не район повернув, а було зроблено на засіданні комісії облради, в яку входить Петро Жукровський. Мовляв, все через те, що керівниця відділу освіти не пішла на поступки депутату облради щодо того, яка певна фірма має перемогти в тендері!
  Очевидно, депутат облради намагався вплинути на керівницю відділу освіти, щоб певна фірма здобула перемогу. Про це свідчить відповідна переписка з одним із працівником відділу освіти РДА, яку журналісти отримали у власному розпорядженні. В ній депутат чітко пише, що йому «треба, щоб були другий учасник. Тим більше є за що відхиляти (мова йде про першого учасника, - ред.)».
   Подейкують, що депутат Жукровський відкрито висловлювався про те, що якщо певна фірма не переможе, гроші будуть забрані. Ну ж, він свого слова дотримався! Чиї ж інтереси відстоює депутат Львівської облради? 
 Нижче подано низку документів, які спростовують допис П.Жукровського.
   Ми готові оприлюднити відповідь Петра Жукровського, якщо вона надійде на адресу нашої редакції.




0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ