четвер, 31 жовтня 2019 р.


Буський і Бродівський районні суди задовольнили п’ять заяв Радехівської місцевої прокуратури щодо визнання відумерлою спадщини після смерті громадян.

   Про це повідомили в прокуратурі Львівської області, де також розповіли: «Прокуратура вимагала передати вісім гектарів землі у власність громадам Кізлівської та Лешнівської сільських рад для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
  «Прокурор звернувся до суду, оскільки було порушено інтереси держави внаслідок невжиття органами місцевого самоврядування заходів щодо оформлення права власності на ці земельні ділянки, що могло призвести до їх протиправного використання. Відтак, після набрання рішеннями судів законної сили, завдяки заходам, вжитим прокуратурою на стадії їх реального виконання, у жовтні цього року земельні ділянки вартістю понад 5,4 млн. гривень, повернуто до комунальної власності», – поінформували у прокуратурі.
   Нагадаємо, наприкінці липня цього року, на Бущині у власність громади села Кізлів передали 6 га землі відумерлої спадщини. Прокурори вимагали, аби Буський районний суд визнав три земельні ділянки площею 6 га відумерлою спадщиною після смерті громадян. Земля призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, її вартість становить більше 4,3 мільйона гривень. Суд задовільнив заяви прокуратури і постановив передати ці землі у власність територіальної громади села Кізлів Буського району.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ