пʼятницю, 25 жовтня 2019 р.

В рамках проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» уряд Канади виділить 1 мільйон доларів на будівництво молокопереробного заводу в Буському районі та буде подвоювати суми вкладених інвестицій, отриманих від українських фермерів у вигляді молока. 

  Детальніше про процес будівництва молокозаводу у Буському районі, - розповів «Буському медіа порталу» керівник апарату Буської райдержадміністрації Євген Кичурчак:
- Справді, можна потішити громадськість, що інвестиційний проект спільний держави Канади і наших фермерів, таки в Буському районі буде реалізований. Вже станом на сьогодні зареєстровано право оренди земельної ділянки на території Утішківської сільської ради. Це близько трьох гектарів. Можна вже розпочинати роботу щодо будівництва молокозаводу, бо наразі від графіку відстали десь на півмісяця. Десь люди вже не вірили, що це станеться, але правда є така, що зараз можна зайти в Інтернет на різні реєстри і побачити зареєстроване право оренди, яке придбано на відкритому аукціоні право продажі оренди землі. Зараз розпочнуться роботи щодо облаштування території, і напевно, скоріш за все, що на наступний рік підприємство може запрацювати. Мінімальна потужність – 25 тон молока на добу, а максимальна  75 тонн. Щодо робочих місць, то важко спрогнозувати, але це приблизно буде 30-40. Тому, що технологічні процеси фактично закриті і дуже мала кількість доступу людини буде до переробки продукції, бо це вимоги європейських стандартів, системи HACCP, які дають можливість виробляти безпечну продукцію.
  Відзначу також, що підприємство «Галсільліс» для розширення своєї діяльності також неподалік від молокозаводу отримало в постійне користування земельну ділянку, близько двох гектарів, щодо розширення виробничих площ переробки, але не реалізації звичайної деревини, а все таки переробки деревини і продажі вже готової продукції. 
  Також Красненський елеваторний завод провів роботу для того, щоб передбачити планування земельної території і підведення колії практично до дороги на Утішків. Відтак буде підведена колія, де відбуватиметься розвантаження та завантаження як зернової, так і іншої продукції. Є десь домовленості, що кожен підприємець може спробувати використати логістичні можливості колії.
  Нагадаємо, 24 травня 2018 року, делегація із 10 регіонів України, представники органів обласної та районної  влади, інвестори з Канади та Нідерландів завітали в селище Красне, де взяли участь у вмуровуванні наріжного каменя майбутнього першого кооперативного молокопереробного заводу на Львівщині. На території колишнього маслозаводу, який знаходиться, на даний момент, в руїнах в селищі Красне, відбулась церемонія підписання Угоди про взаєморозуміння між Львівською облдержадміністрацією і Посольством Уряду Канади щодо сприяння із будівництва такого підприємства та закладання наріжного каменю. 
   ДОВІДКА: Загальний розмір інвестицій від українських виробників молока, які стануть акціонерами нового підприємства, складе 300 тис. доларів: 50 тис. гривень від фермерств, які здаватимуть по 100 л на день, 750 тис. грн – по 1,5 тис. л на день. У свою чергу, канадська сторона обіцяє подвоювати кошти, вкладені в виробництво. До речі, така кооперація дозволить дрібним та середнім фермерським господарствам впливати на ціни на молоко, виходячи з розподілу прибутку та вирішити проблему низької закупівельної ціни, яку нині пропонують приватні молокопереробні підприємства. 

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ