вівторок, 29 жовтня 2019 р.


Держава провалила взяті на себе зобов’язання і залишила райони без інсуліну. Сьогодні на сесії Львівської обласної ради було оголошено про проблему, з якою звернувся до депутатів обласної ради голова Буської районної ради Богдана Глова щодо фінансування закупівель інсуліну для діабетиків (звернення Б. Глови озвучив на сесії депутат Степан Рак).

   Справа в тому, що на всеукраїнському рівні державна програма по інсуліну була провалена, кошти від Національної служби здоров’я України, яка відповідає за дане питання, для вирішення цієї проблеми в райони не надійшли. Перший заступник голови ОДА Василь Лозинський із трибуни обласної ради повідомив, що уже мав розмову на цю тему з Богданом Гловою. Така ситуація по всіх районах. 
  В свою чергу голова райради Богдан Глова в інтерв’ю журналісту Буського Медіа-порталу повідомив, що заборгованість аптекам за надання інсуліну уже перевищує 300 000 грн., а гарантована державна субвенція на це лікарство не приходить. Богдан Глова наголосив, що ще 8 жовтня підняв дане питання на нараді Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» в присутності обласних керівників і керівники області обіцяли розв’язати дану проблему шляхом організації перенаправлення коштів, які раніше були виділені на народження дітей для вирішення цього питання.   Сьогодні на сесії обласної ради на медичні заклади області з обласного бюджету було виділено 25 млн. грн., проте голова обласної ради Олександр Ганущин повідомив, що ці кошти підуть на погашення заборгованості по зарплаті медиків (і це переважно в ОТГ), хоча в приватних розмовах говорилось, що частина з цієї суми піде на пільгові медикаменти, в тому числі на інсулін. Хоча на заробітну плату медиків кошти повинен виділяти також державний бюджет шляхом надання відповідної цільової державної субвенції. Щоправда перший заступник голови ОДА і не відмовив у допомозі вирішення цього питання.
   Голова райради Богдан Глова наголосив, що з районного бюджету вже було виділено додатково біля 800 000 грн. на заробітну плату медиків, аби не допустити заборгованості по зарплаті. 
   Якщо ані держава, ані область не допоможе в питанні фінансування закупівель інсуліну, прийдеться забирати кошти з інших статей для вирішення зазначеної проблеми. Але тоді державній владі потрібно визнати про провал взятих на себе зобов’язань перед людьми.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ