суботу, 16 листопада 2019 р.

В Україні протягом останнього місяця ускладнилась ситуація із захворюваністю на дифтерію. Вже зареєстровано 20 випадків дифтерії, з них 18 — протягом жовтня. П'ять випадків підтверджено лабораторно: в Луганській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській та Київській областях. 

  У Львівській області випадки захворювання на дифтерію не реєструвались, проте ризик виникнення та поширення цього захворювання існує через недостатній рівень охоплення щепленнями проти дифтерії  дітей та дорослих.
  Вже протягом декількох тижнів медики Бущини обдзвонювали мешканців із закликом до вакцинації.  Для надійного захисту від дифтерії необхідно отримати всі дози вакцини за Календарем щеплень. Дітям роблять щеплення вакциною АКДП (проти кашлюка, дифтерії та правця) у віці  2, 4, 6 місяців та у віці 18 місяців проводиться ревакцинація. Згодом ревакцинацію проводять у віці  6 років анатоксином дифтерійно-правцевим (АДП), наступну у 16 років — анатоксином дифтерійно-правцевим із зменшеним вмістом антигенів  (АДП-М). Дорослі ж повинні ревакцинуватися АДП-М (вакцинуватися повторно) кожні 10 років, починаючи з 26-ти років.
  Як запевняють у Міністерстві охорони здоров'я, в усіх областях України надаються безоплатні та якісні вакцини для щеплень і дітям, і дорослим. Їх закуповує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) у провідних виробників світу. Кажуть, що якість вакцин підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Тому закликають українців до вакцинації і нагадують, що під час епідемії дифтерії в Україні з 1991 до 1998 року захворіли близько 20 тисяч людей, 696 з яких померли.
  Центр громадського здоров'я України повідомля, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості в усіх регіонах. Однак, як нам зізнались медики Бущини, в районі вона вже закінчилась. 
  - Тим, хто потребував по Календарю щеплень, було проведено вакцинацію, - зізнаються районні медики.
  Ми спробували перевірити кількість вакцин за цим посиланням. З’ясувалось, що справді у Буському районі вже не має жодних залишків вакцин. Натомість, можна їхати у Львів, Кам'янку-Бузьку, чи в інше місто, де її є ще чимало.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ