понеділок, 2 грудня 2019 р.


Працівниками Управлінь стратегічних розслідувань та внутрішньої безпеки у Львівській області Нацполіції і слідчого управління поліції Львівщини вдалось викрити злочинну організацію, яка розповсюджувала наркотики по всій країні, а також – за кордоном.  Центр організації був саме у Львівській області, у селі Топорів Буського району.

  Правоохоронці за процесуального керівництва прокуратури Львівської області проводили документування групи осіб, причетних до виготовлення та збуту наркотиків як на території країни, так і за її межами. Провівши комплекс оперативних заходів, вдалося не лише задокументувати протиправну діяльність учасників «синдикату», встановити місця виготовлення наркотиків, а й простежити мережу та канали їх збуту.
    Як повідомили наші джерела у правоохоронних органах, було встановлено, що організували наркобізнес троє мешканців Топорова (Шпур Т., Зеліско М., Феденишин С.), один із яких є діючим депутатом об’єднаної територіальної громади та головою комісії з питань культури, освіти та спорту. 
  Троє чоловіків користуючись житловим приміщенням, яке їм не належало, облаштували лабораторію по виготовленню амфітаміну та інших наркотичних речовин.
  Встановлено, що фігуранти торгували небезпечним товаром через Інтернет-магазин, а оплата за їх “послуги” нібито здійснювалась за допомогою системи прийому платежів «EazyPay», «Btcu.biz», «BitObmen». Щодня під загрозою опинялось 200 життів, адже саме стільки «закладок» доходили до своїх адресатів.
  На даний час за процесуального керівництва Львівської прокуратури проведено понад 90 обшуків, затримано двох керівників та 17 учасників. Усім вручили підозри.
По даному факту проводиться досудове розслідування. Особи, які вчинили кримінальне правопорушення затримані в порядку статті 208 КПК України. Обрано міру запобіжного заходу із внесенням застави у декілька мільйонів гривень.
   Нагадаємо, що саме 26 листопада працівниками обласного апарату Управління, Департаменту внутрішньої безпеки було відпрацьовано ряд оперативних заходів по встановлені і затримання осіб, які вчиняли кримінальне правопорушення, передбаченою частиною 3, статті 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
  Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ