пʼятниця, 15 січня 2016 р.

01.09.2015 року Міністерство  охорони здоров’я повідомило про те, що два випадки інфікування вірусом поліо вакцинного походження були підтверджені у регіональній  референтній лабораторії ВООЗ, де провели аналіз калу двох дітей із Закарпатської області. Двоє дітей (одна-віко 4 роки, друга-10 місяців ) не мали щеплень від поліо і захворіли на паралітичну форму поліомієліту.

    Рівень охоплення вакцинацією в Україні є найнижчим за останніх 20 років. Спалаху поліо можна запобігти лише у тому випадку, якщо вакцинацією охоплено не менше 95% дітей.
                                                   ЩО ТАКЕ ПОЛІОМІЄЛІТ?
      Поліомієліт- це дуже заразне захворювання, спричинене вірусом, який вражає нервову систему та може призвести до паралічу або навіть смерті.
Вірус інфікує дітей, які не вакциновані або не отримали всіх доз вакцини, а також підлітків і дорослих, які не отримали щеплень.
                                              ЯК ПОШИРЮЄТЬСЯ ВІРУС?
         Вірус передається від дитини до дитини через брудні руки, побутові предмети та іграшки, які контактували з калом або слиною, можуть переносити вірус до рук та рота дитини. Вірус може жити в зараженій слині або калі протягом багатьох тижнів.
                                ЯКИМИ Є СИМПТОМИ ПОЛІО?
* підвищення температури тіла;
* головний біль;
* біль у горлі;
* нежить;
* диспепсичні розлади – блювота і проноси;
* біль в ногах
* слабість м’язів кінцівок
* зміна ходи
                        ЧИ МОЖНА ЗАПОБІГТИ ІНФІКУВАННЮ ПОЛІО?
            Ліків від цієї хвороби не існує. Але йому можна ефективно запобігти за допомогою щеплення. Є два типи безпечних і ефективних вакцин: оральна (ОПВ) – дві краплі в рот та інактивована (ІПВ), вводиться шляхом ін’єкції.
                    СКІЛЬКИ ДОЗ ВАКЦИНИ МАЄ ОТРИМАТИ ДИТИНА?
            Для забезпечення захисту необхідно мінімум чотири дози  поліо вакцини, це  коли в країні не має циркуляції вірусу поліо. У випадку спалаху, а також щоб зупинити циркуляцію вірусу необхідні додаткові дози ОПВ вакцини.
          Якщо дитині, яка вже повністю вакцинована, дати кілька додаткових доз ОПВ, це не лише означатиме більший рівень захисту для неї, а і зупинить циркуляцію вірусу в оточенні. Навіть повністю щепленим дітям потрібно зробити ще декілька щеплень вакциною ОПВ протягом додаткових турів з імунізації.
                                   ЧИ Є БЕЗПЕЧНОЮ ВАКЦИНА?
            ОПВ використовується в усьому світі для захисту дітей від поліо починачи з 50-их років. Всіх нас батьки вакцинували ОПВ. Впродовж останніх 20 років ця вакцина врятувала 5 мільйонів  дітей від хронічного паралічу, який міг би бути викликаний вірусом поліо.
           Дуже важливо забезпечити вакцинацію дітей з хронічними захворюваннями, оскільки вони більш вразливі до інфекцій.
          Рутинна імунізація – це програма, яку держава проводить для всього населення, зокрема дітей, щоб забезпечити захист від смерті, інвалідності та захворювання.
      Турова імунізація – передбачає додаткові дози вакцини для великої кількості населення протягом короткого періоду. Мета її захист кожної дитини та створення колективного імунітету, що зупинить циркуляцію вірусу.
          Шановні батьки! Для захисту дітей від інфекційних захворювань, в тому числі і поліомієліту, зробіть їм щеплення відповідно до календаря рутинної імунізації та протягом кампаній додаткової імунізації.
Буське районне лабораторне відділення
Бродівського міжрайонного відділу
лабораторних досліджень ДУ «ЛОЛЦ Д СЕС України» 

3 коментарі:

  1. У Білій Церкві Київської області 3-річний хлопчик помер на 19-й день після проведення вакцинації. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30. Батьки Сашка розповідають, що після вакцини від поліомієліту сина повезли до лікарні з температурою 39, рвотою, болем у животі, там його пролікували, виписали додому. За тиждень хлопчик помер уві сні.
    Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/na-kiyivschini-3-richnyiy-hlopchik-pomer-pislya-scheplennya-544954.html

    ВідповістиВидалити
  2. Черновцкая область. Полтора года.
    Ситуация, УВЫ, уже типичная.
    Ухудшение состояния ребенка после введения живой вакцины (согласно приказа МОЗ № 595, это характерно для живой вакцины).
    Смерть через тридцать дней - в период, когда тяжелое осложнение после ОПВ наиболее вероятно.
    Комментарии врачей: "Но это же было через месяц, какая может быть связь?"
    А вот такая связь - прямая, и в характерные сроки.
    Мне в этом ролике не нравится голос ведущей и фрагмент с моим участием. Там нет того, что я говорил до этого и после, это исказило смысл. Но к сути дела это отношения не имеет.
    https://www.youtube.com/watch?v=kKE5O6aoI-U
    Царствие небесное.

    ВідповістиВидалити
  3. Після смерті Сашка у с. Кострижівка Глибоцького району громада знову заговорила про вірогідність трагедії від вакцини.
    Ми вирішили з’ясувати, чи може вакцина від поліомієліту стати причиною смерті. Для чого необхідно проводити вакцинацію та наскільки довго можна використовувати препарат після його розмороження?
    Відповіді знаходьте у нашому відео.
    https://www.youtube.com/watch?v=kKE5O6aoI-U

    ВідповістиВидалити

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ