вівторок, 1 березня 2016 р.

27 лютого в Сумах завершився чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. Ця визначна подія проводилася в легкоатлетичному манежі Української академії банківської справи вчотирнадцяте. Цього року учасники мали найширшу аудиторію глядачів в вітчизняній історії змагань з легкої атлетики в приміщенні. Другий рік проводилися інтернет-трансляції в режимі реального часу (наживо). На трибунах легкоатлетичного манежу під час змагань майже не було порожніх місць! У змаганнях взяли участь 487 атлетів (316 з яких – чоловіки, 171 – жінка) з усіх регіонів України, Білорусі, Грузії, Туреччини. На цих змаганнях в складі Львівської області були представники Бущини.

   Надбужанський спортсмен Роман Ростикус (тренер Михайло Гаєвський) доволі спокійно подолав перше коло змагань з бігу на 1500 м, через це впевнено здобувши перемогу в своєму забігу із результатом 3.59,45 та без проблем кваліфікувався до фінального забігу.
     Великим сюрпризом перед фіналом стала поява на представленні фіналістів лідера в Україні на цій дистанції київського спортсмена Станіслава Маслова. Після стартового постріла Станіслав зійшов відразу з дистанції. На превеликий жаль, Станіслав відчув біль в «ахілі», яка не давала йому шансу позмагатися. Відсутність Станіслава дала можливість його конкурентам вести боротьбу за перемогу на цій дистанції. Дуже грамотно тактично провів всю дистанцію від стартового пострілу і до самого фінішу наш Роман Ростикус. Він постійно контролював хід подій по дистанції, тому не давав суперникам жодного шансу для перемоги. Темп по дистанції був не високий, тому сподівання усіх були. І результат, це підтверджує – 1000 м за 2.40,1. Лише після кілометра почалися спроби вийти вперед досвідченого спортсмена Володимира Киця (тренер Михайло Гаєвський), однак Роман Ростикус відтиснувши Володимира на другу доріжку, не дав можливості себе обійти, тож святкував перемогу із доволі скромним часом 3.52,30.
   На дистанції 3000 м вів боротьбу Костянтин Коляда (тренер Михайло Гаєвський), який ще 17 лютого в Києві встановив своє нове особисте досягнення 8.15,69. На жаль, цього разу Костянтин не зміг оновити свій рекорд на цій дистанції, пробігши за 8.23,81 посів лише 9 місце. З самого початку було багато змін по дистанції, які забирають багато фізичних і моральних сил, внаслідок чого і був показаний такий підсумковий час. Наступного дня Костя вже вийшов на старт дистанції 3000 м. З самого початку забігу, спортсмен тримався в групі лідерів, яка до першого кілометра налічувала 7 спортсменів. На другому кілометрі в групі лідерів залишилось 5 спортсменів. В загальному підсумку, Костянтин перетнув фініш із результатом 8.48,45 (це нове особисте досягнення), що дало змогу відстояти 4 місце на цій дистанції.
   Єдиною надбужанською представницею жіночої статі на цих змаганнях була Орися Мочульська (тренер Володимир Єретик), яка була заявлена на дистанцію 800 м. Пробігши за 2.09,34 спортсменка вийшла до фіналу. Склад учасниць фіналу і їх попередні результати показував, що боротьба буде доволі жорсткою. Виходячи з цього і була розроблена тактика на цей забіг, яку Орися вдало втілювала в життя доки не сталося це... Після виходу з четвертого віража (це на рівні 350 метра) біжучи позаду Орисі, одна із спортсменок вирішила помінятися та вийти на більш вдалу для себе позицію. Але, на превеликий жаль, виконуючи свій тактичний маневр, ця спортсменка ззаду наступила на п’ятку Орисі, через це обидві впали, і якщо одна спортсменка швидко піднялася і продовжила біг, то інша – Орися Мочульська – через травму не змогла продовжити боротьбу за нагороду та поборотися за перемогу та призові місця у фіналі. Будемо сподіватись, що Орися вже найближчим часом оговтається від травми і зможе як фізично, так і морально підготуватися достойно до літнього змагального сезону і втілити в життя своє завдання – виконати норматив МСУ, чого їй і бажаємо.
   Ось таким вийшов кінцевий акорд зимового змагального сезону.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ