пʼятниця, 3 червня 2016 р.

        Управління Держпродспоживслужби в Буському районі інформує, що відповідно до вимог ст.25 Закону України «Про основні принципи та вимоги  до безпечності та якості  харчових продуктів» оператори ринку, які проводять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Види діяльності, які потрібно зареєструвати:

1
Діяльність, пов'язана з харчовими продуктами, які не потребують дотримання температурного режиму та можуть зберігатися при температурі вище 10°C і залишатися придатними для споживання людиною, а саме:
1.1
первинне виробництво

1.2
транспортування

1.3
зберігання

1.4
реалізація

2
Діяльність закладів громадського харчування за категоріями:
2.1
стаціонарна потужність (ресторан, бар, кафе, піцерія тощо)

2.2
рухомі та/або тимчасові потужності

3
Виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження та/або перероблені продукти тваринного походження

4
Роздрібна торгівля харчовими продуктами

5
Інший вид діяльності
5.1
первинне виробництво

5.2
змішування та пов'язані з цим процедури

5.3
обробка (переробка)

5.4
наповнення

5.5
пакування

5.6
відновлення та інші зміни стану об’єкта

5.7
зберігання

5.8
транспортування

5.9
реалізація


Всі  роз’яснення, що термінів є в даному Законі. Окремо роз'яснюємо, що таке первинне виробництво – виробництво та вирощування продукції, у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір диких рослин. Порядок проведення державної реєстрації  затверджено Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України 10.02.2016 р. №39. Для проведення реєстрації оператор ринку подає заяву не пізніше 10 календарних днів до початку роботи потужності.  Просимо заяви подавати в управління держпродспоживслужби в Буському районі (м.Буськ вул..Б.Хмельницького,90 ). Реєстрація проводиться безкоштовно.
   Відповідно до ст. 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги  до безпечності та якості  харчових продуктів» встановлено відповідальність за виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону - на юридичних осіб – у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб підприємців – у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.
  І.Белей,  в.о. начальника

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ