пʼятниця, 3 червня 2016 р.

 Світ, що оточує дитину, - це передусім світ природи
з безмежним багатством явищ, з невичерпною красою
Тут, у природі, вічне джерело дитячого розуму.
В.О. Сухомлинський

    
          Цікаві, навчальні, пізнавальні з виховним характером  екскурсії проведено протягом  цього тижня  для учнів 1- 4 класів Ріпнівської ЗОШ І ступеня в природу: до озера,  в поле і в ліс.

      Під час  екскурсій школярі поглибили і розширили знання про  рослинний і тваринний світ поля та лісу нашої місцевості, їх значення в природі та в житті людини. Діти милувались природою, ходили лісовими стежинами, на повні груди вдихаючи чисте і свіже лісове повітря. Школярики складали  загадки, вірші, усні твори і математичні задачі на природничу тематику. Смачно ласували печеною картоплею, люб’язно приготовленою п. В.Королем.

        Побували наші вихованці в зоопарку «Лімпопо»  в смт. Меденичі на Дрогобиччині. Є тут білі вовки, рисі, тигри, гімалайські ведмеді, леопарди, пантери, шимпанзе, страуси,леви, лемури, черепахи, павичі, фазани, сови, журавлі, різноманітні попугаї. Діти дізнались про цікаві факти з життя тварин. Учням дуже сподобався куточок з вівцями та кізочками. Хлопчики та дівчатка їх і годували, і гладили, і просто спостерігали.
     Їздили в с. Раковець. Там, з-під гори, на якій розташована церква, тече джерело з цілющою водою. З  нього починається невелика річечка. Джерело  огороджене, зроблене каскадом  в два яруси. В першому діти набирали питну воду, а в другому - омивались.  До цього джерела  приходять люди з вірою, щоб оздоровитись. Кажуть, що в давнину над ним обявилася Матінка Божа. Тому і проводять Служби Божі в капличці та церкві.
      Екскурсії викликали радість і задоволення та бажання  берегти природу
 і примножувати її багатства.
       „Дитина від своєї природи, – писав В.О. Сухомлинський, – допитливий дослідник, відкривач світу. Так нехай же перед нею відкривається чудовий світ у живих фарбах, яскравих і тремтливих звуках, у казці і грі, у власній творчості, в красі, яка надихає її серце, в прагненні робити добро людям».
Галина Нос,
завідувач Ріпнівської ЗОШ І ступеня

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ