понеділок, 23 квітня 2018 р.

В неділю 22 квітня у Перемишлянському районі в с. Подусільна відзначали 110 річницю від дня народження першого командира військових відділів УПА  - Василя Івахіва.

   Голова Буського районного Братства ОУН-УПА Мар’ян Длугош і його побратим Володимир Михайлюк стали ініціаторами поїздки, долучивши до акції і пластунів станиці Красне.
    Захід розпочався із молебню у храмі прп. Параскевії Терновської. Після богослужіння спільною ходою духовенство, представники влади, громадських організацій і гості перемістились до пам’ятника де і відбулись основні заходи. Отці відправили панахиду, відбулось покладання квітів, молитва за Україну та її героїв, громадське віче і нагородження героїв Перемишлянщини.
   Після офіційної частини відбувся концерт за участі колективів народної самодіяльності. А також всі бажаючі могли скуштувати смачний куліш.
Василь Івахів був активним учасником руху "Пласт", проводив вишколи, організовував діяльність пластових гуртків, тому є взірцем для сучасних скаутів.   Приємними були зустріч і знайомство наших пластунів із пластунами з Рогатина.
  Подяка за сприяння у поїздці Пришляку Роману Романовичу.
Олена Баран, старшопластунка

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ