неділю, 1 липня 2018 р.

У неділю, 1 липня, в рамках святкування Дня Конституції України, у селі Гутисько-Тур’янське відбулось відкриття після реконструкції оновленого сільського Народного дому. Приємна подія зібрала громади навколишніх сіл, учасників художньої самодіяльності та представників влади.  

 На святковий захід завітали голова Буської РДА Петро Мороз, його заступник Тетяна Сай, голова Буської районної ради Богдан Глова, сільський голова Тур’янської сільської ради Євген Красіцький, начальник відділу культури та туризму Людмила Ціхоцька, депутат Буської районної ради Микола Микитин та інші.
  На подвір’ї сільського закладу культури поважних гостей вітали запашним короваєм. Символічну стрічку при вході до оновленого Народного дому перерізали голова Буської районної ради Богдан Глова, голова Буської РДА Петро Мороз, сільський голова Тур’янської сільської ради Євген Красіцький та підрядник організації реконструкції закладу культури Петро Оріхівський.
  Місцевий священик здійснив обряд освячення приміщення та побажав змістовного проведення там відпочинку та належного просвітництва.
   У вітальному слові голова Буської РДА Петро Мороз зазначив, що цей заклад культури потрібний громаді, бо дає розвиток сільської культури і відкриває чимало талантів. Благо, що для цього держава і органи місцевого самоврядування доклали спільних зусилль, результат який очевидний: у селі окрім оновленого Народного дому – відремонтована школа, а цьогоріч буде й відремонтована дорога до села Ожидів.
   Голова Буської районної ради Богдан Глова розповів, як було прийнято рішення про реконструкцію закладу культури у Гутисько-Тур’янському. За його словами, все сталось спонтанно: одного дня стало відомо, що є кошти на об’єкт соціальної сфери від держави, але була одна умова: потрібно було протягом дня знайти такий об’єкт і подати його на погодження в столицю, в іншому випадку кошти б направили в інший район. В цей день до кабінету голови райради завітав сільський голова Тур’янської сільської ради Євген Красіцький, який запропонував подати на проект сільський заклад культури, радо й те, що для цього була вже готова проектно-кошторисна документація, тому до кінця робочого дня всі потрібні документи були відправлені. Очільник райради подякував сільському голові за ініціативу, а також активному депутату Буської районної ради Миколі Микитину.
   У свою чергу сільський війт Євген Красіцький подякував народному депутату України Михайлу Бондару, який посприяв у виділені коштів і разом з головою Буської райради приїжджали на об’єкт для огляду. Слова подяки прозвучали також для очільників району та директору НД Роману Бобику і його дружині.
   Після слів вітань для громади учасники художньої самодіяльності підготували святковий концерт. Разом із місцевими талантами гості з Буська, Красного, Задвір’я, Соколівки, дарували пісні, танці та акробатичні номери. Серед учасників – танцювальний колектив «Енерджі» (керівник Ірина Сторонянська, Сергій Іваськів), Оксана Піджарко, Роксолана Паньків, Дарина Домбровська та інші.
   Завершився захід спільним виконанням Молитви за Україну «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни…»
   По завершенню кожен охочий міг скуштувати смачну випічку від місцевих газд.
  Нагадаємо, ремонт сільського закладу культури обійшовся у сумі 911 тис 408 грн.
Текст і фото Роман МАТВІЮК

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ