понеділок, 13 серпня 2018 р.


Безцінна перлина нашої історії – Олеський замок у неділю, 12 серпня, гостинно запросив до свого підніжжя найкращих бджолярів Бущини, Радехівщини, Жовківщини, а також гостей з Волинської області, Польщі та Литви, аби представити їм на третьому за ліком міжнародному фестивалі меду «Надбужанські медобори» – величезний вибір різних сортів меду та увесь асортимент корисної для здоров’я бджолиної продукції. Вистачало й покупців, які смакували, прицінювались, а вже потім купували мед – кому який до вподоби. Як забавлялись на фесті, - далі у нашому фоторепортажі.

  Розпочався фестиваль благословенням отців. Цьогоріч вперше прозвучав гімн фестивалю меду, слова якого написала відома надбужанська співачка Ганна Грущицька, під який учасники Зразкової хореографічної студії «Арніка» винесли наш бузецький оберіг – великий вишитий рушник.
     Відкривали свято голова Буської РДА Петро Мороз та голова Буської районної ради Богдан Глова. Вони щиро привітали всіх земляків, гостей зі Святом меду, побажали прихильності долі до здобутків медових усім бджолярам, плідних ужинок, а також гарного та веселого усім настрою на солодкому святі. 
  Також вітальні слова лунали від депутата Верховної Ради України Михайла Бондара, селищного голови Олеська Анатолія Триндюка, делегації з міста Каунас (Литва), делегації з Польщі та інших, які наголошували, що бджолярство – сьогодні найголовніша аптека держави, це здоров’я нашої країни, а подібні свята стають для людей добрим стимулом для розуміння, що таке мед. 
 Далі Свято меду проходило з українською піснею, гумором та танцями. Веселий настрій протягом усього фестивалю глядачам дарувала чарівна ведуча Любов Огороднік та її колега Павло Теодоровський. Концертну програму підготували працівники відділу культури та туризму Буської РДА та молоді таланти Бущини, які вдало виступили перед глядачами,  за що отримували від організаторів свята – подарунки. 
  А тим часом пасічники пропонували запашні меди. Одні дегустували, інші купували цілющий медок для рідних та друзів. На фестивалі представили чимало різновидів меду – гречаний, лісовий, акацієвий, з різнотрав’я та інше, а також такі продукти бджільництва, як пилок, прополіс, перга, медове вино та медовуха. Усього було вдосталь. Не обійшлось і без знарядь пасічників та довідкової літератури про цю древню справу. Вправно обслуговуючи покупців, встигали і між собою погомоніти, досвідом обмінятись, про нові технології у бджільництві згадати. А гості тим часом смакували медовими напоями та справжньою медовухою. Як то кажуть, по бороді текло...
   Окрім цього самоврядні населенні пункти Буського району також представили на святі свою продукцію – від медовухи, запашних булочних виробів –  до вишитих сорочок. Участь у ярмарці-виставці взяли Кізлівська, Задвір’янська, Побужанська, Соколівська, Боложинівська, Андріївська, Куткірська та Гумниська сільська ради.
   Українські пісні співали хор церкви св. Володимира (муз. керівник Оксана Приставська).
  За особистий внесок у розвиток бджільництва найкращих пасічників Буського району нагородили почесними ПОДЯКАМИ райдержадміністрації голова Петро Мороз та голова районної ради Богдан Глова.

Подяки було оголошено:
ГУРАШУ Івану Васильовичу;
КАЛИНОВСЬКОМУ Олегу Романовичу;
КИЙКУ Євгену Мироновичу;
СИТНИКУ Любомиру Івановичу;
СОПОТЮКУ Ярославу Йосиповичу;
РОСТИКУСУ Петру Богдановичу.
  Третій міжнародний фестиваль меду став одним із найяскравіших та незабутніх свят, які проводились у районі, бо щороку доводить це, а ще підтримало вітчизняного товаровиробника, задовольнило запити місцевих, приїжджих покупців, котрі поїхали зі свята з хорошими враженнями і чималенькою банкою меду.
    Більше фото нашого кореспондента Романа Матвіюка на нашій сторінці у соціальній мережі «Facebook» та INSTAGRAM



0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ