четвер, 28 березня 2019 р.


27 березня, в Міжнародний день театру, учасники аматорського театрального колективу «Свічадо»  Буського РНД зустрілися в театральному кафе. Із святом привітала акторів – аматорів  начальник відділу культури та туризму Л.Ціхоцька. 

   Щиро побажала колективу творчого натхнення, яскравих постановок, нових досягнень, любові і визнання глядачів. За філіжанкою ароматної кави та смачними тістечками свічадівці із великою приємністю, і хвилюючим трепетом в душі переглянули відео таких постановок: «Маруся Чурай» за твором Л.Костенко, «Ніч перед Різдвом» М.Гоголя, інсценізації творів Т. Шевченка «Марина», «Тополя» та проморолик - вітання  колективу «Свічадо». 
  До речі, п.Богдан Литвин просвітив, що видавництво, яке видало першу краєзнавчу книгу про Буськ теж називалось «Свічадо».
  Справді, саме слово застаріле і маловживане, та значення його подвійне та глибоке. Свічадо – дзеркало, свічадо- великий підвісний свічник для багатьох свічок. Театр також дзеркало душі, мистецтво відтворення, віддзеркалення. А ще, як горять безліч свічей на великому свічадо, так і горять серця наших акторів- аматорів, даруючи глядачам ясне світло любові до театральної гри, до театру!
   Думаю, що такі цікаві зустрічі в театральному кафе потрібні не тільки в День театру. Адже актори мають можливість побачити, проаналізувати, свою гру на сцені, похвалити один одного, а іноді й вислухати доброзичливу критику керівника та колег і  дружній, невимушеній атмосфері обговорити плани на  майбутнє.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ