понеділок, 3 червня 2019 р.


На території стародавнього палацу Казимира Бадені у Буську, який було зведено у 1810 році, у неділю було велелюдно. Перший ретро-фестиваль “Баден Fest” влаштували, аби привернути увагу громадськості до палацу, який вкрай потребує реставрації, а також – згадати про унікальну культуру Галичини останніх декількох століть.
   
  Біля палацу можна було зустріти красивих дам у вбранні повоєнного періоду, козаків з шаблями, чоловіків у фраках, красивих леді в розкішних довгих сукнях і капелюшках. Поруч з палацом відбувалися майстер-класи з ткацтва та виготовлення прикрас з бісеру, виставка стрілецької зброї та одностроїв, а місцеві ґаздині пригощали учасників фесту юшкою, кулішем та смаколиками, які готували в різні історичні періоди краю місцеві ґаздині. Любителі пива мали нагоду спробувати Буське пиво, яка почали вперше варити більше століття тому на графській пивоварні.
 На фестиваль до Буська завітали гості-аматори з Жовківського та Кам'янка-Бузького районів. Привітати учасників Badeni fest прибули: голова райдержадміністрації Петро Мороз, голова районної ради Богдан Глова, Народний депутат України Михайло Бондар. І, звичайно, сам граф Казимир Фелікс Бадені (Мартин Ільків) разом зі своєю невісткою Алісією Елізабет Анкаркрон (Лілія Андрєєва).

   Ведучими фестивалю були Павло Теодоровський та Любов Огороднік.
   Нагадаємо, у 2018-2019 роках активісти щосуботи проводять толоки в будівлі та навколо неї, органи районної та міської влади готують проекти відновлення палацу, намагаються залучити кошти, а їх потрібно чимало, аби капітально відремонтувати цю архітектурну пам'ятку, яка згодом, маємо надію, ввійде до «Золотої підкови Львівщини».

Фото: Роман МАТВІЮК/Буський медіа портал
Більше фото можна переглянути у нашій офіційній групі




0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ