понеділок, 3 червня 2019 р.

Пластовий табір  станиці Красне у лісах, що поблизу села Полтва, розташував свої намети для проведення ВТЛ «ЗОЛОТИЙ ЛЕВИК». У програмі – змаги та різні конкурси.

   До таборування привітати пластунів приїхали голова Буської районної ради Богдан Глова, заступник голови Буської РДА Тетяна Сай, начальник відділу освіти Галина Олійник, директор навчально виховного комплексу Полтвівської ЗОШ I-II ступенів Галина Стецюра, а також священослужителі Володимир Залуцький та Володимир Целень.
  Поруч із розташованими наметами вишукались близько 60 пластунів. Священики провели спільну молитву та побажали пластунам успіхів в таборуванні.
   Голова Буської районної ради Богдан Глова вітаючи пластунів наголосив, що Пласт сприяє всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Пласт виховує молодь на свідомих, відповідальних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.   
  Приємно стало те, що наприкінці травня цього року Верховна Рада проголосувала за закон про визнання і підтримку національної скаутської організації Пласт на державному рівні. Згідно із законопроектом, Пласт отримає державну підтримку. Крім того, держава офіційно визнає заслуги пластівської організації, зокрема, освіту дітей та молоді, історичний внесок пластунів у становлення державності і участь в боротьбі за здобуття незалежності України.
   Опісля Богдан Глова зачитав наказ про нагородження подяками Буської районної ради. За активну громадянську позицію, особистий внесок у патріотичне виховання молоді, організацію і проведення пластових заходів, поширення скаутського руху в районі Подяками районної ради були нагороджені керівники гуртків: Людмила Гураш (НВК «Красненська ЗОШ I-III ст. №2»), Олена Баран (НВК «Задвір’янська ЗОШ I-III ст.»), Василь Джас (НВК «Полтвівська ЗОШ I-II ст.»,  а також – Ірині Максимів (НВК «Полоницька ЗОШ I-II ст.»), Ірині Палці (НВК «Переволочнянська ЗОШ I-II ст.»), Оксані Дзюбі (НВК «Петричівська ЗОШ I-II ст.»), Вірі Крегул (НВК «Гумниська ЗОШ I-II ст.»), Оксана Бабійчук (НВК «Топорівська ЗОШ ЗОШ I-II ст.»).
   Для проведення таборування Богдан Глова передав пластунам продукти, воду та солодощі.
    Заступник голови Буської РДА Тетяна Сай виступаючи додала, що пластуни станиці Красне завжди беруть участь у всіх національно-патріотичних заходах району та області, що демонструє патріотичне виховання молодого покоління. Від імені голови райдержадміністрації вона передала пластунам солодощі та побажала приємних вражень.
   У свою чергу пластуни станиці Красне подякували всім за підтримку і висловили окрему подяку своїй подрузі - директору НВК «Полтвівська ЗОШ І-ІІ ст.» Галині Стецюрі за сприяння діяльності станиці Красне Пласту НСОУ.
   Завершилась офіційна частина спільним фото на згадку. Планується, що таборування пластунів триватиме декілька днів.
фото Роман МАТВІЮК\Буський медіа портал

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ