вівторок, 24 вересня 2019 р.


   Відповідно до ст. 131-1 Конституції України в Україні діє прокуратура, яка здійснює: 

   1) підтримання публічного обвинувачення в суді; 2) організацію і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження, нагляд за негласними та іншими слідчими і розшуковими діями органів правопорядку; 3) представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом. Крім цього, прокуратура продовжує виконувати відповідно до чинних законів функцію досудового розслідування до початку функціонування органів, яким законом будуть передані відповідні функції, а також функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, - до набрання чинності законом про створення подвійної системи регулярних пенітенціарних інспекцій.
  Однак, до Радехівської місцевої прокуратури продовжує надходити значна кількість звернень, вирішення яких не входить до її компетенції.
   Так, впродовж поточного періоду 2019 року станом на 23.09.2019 року Радехівською місцевою прокуратурою розглянуто 213 звернень, з них за 99 зверненнями надано роз’яснення, 114 – направлено до інших відомств для вирішення. За вищевказаний період часу прокурорами Радехівської місцевої прокуратури на особистому прийомі громадян прийнято 63 звернення.
   Відтак, враховуючи значну кількість звернень, які пересилалися за належністю до інших відомств, заявникам, насамперед перед поданням відповідної заяви чи скарги необхідно визначитися, до компетенції якого органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій, засобів масової інформації, посадових осіб належить вирішення тих чи інших питань.
   Разом з тим, слід зазначити, що звертаючись із письмовою заявою до прокуратури, необхідно дотримуватись вимог статті 5 Закону України «Про звернення громадян». Зокрема, щодо обов'язку зазначення прізвища, імені, по батькові, місця проживання громадянина, суті порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Звернення в інтересах громадянина може бути подано іншою особою, трудовим колективом або організацією, яка здійснює правозахисну діяльність, що отримали від громадянина відповідні повноваження, оформлені згідно з чинним законодавством. Звернення в інтересах неповнолітніх і недієздатних осіб подаються їх законними представниками.
   Крім цього, інформую, що розширено шляхи надходження звернень до відповідних органів, уповноважених їх розглядати, а саме, за допомогою засобів телефонного та електронного зв'язку. Телефон «гарячої лінії» Радехівської місцевої прокуратури (03264) 2-17-08, електронна адреса місцевої прокуратури для звернень громадян: skarga_radehiv@oblprok.lviv.ua
    Працівниками прокуратури здійснюється прийом громадян щодня в робочий час з 9.00 до 13.00 і з 14.00 до 18.00 (у п'ятницю до 16.45) за адресами: м. Буськ, вул. Львівська, 6 (Буський район), м. Броди, вул. Юридика, 2 (Бродівський район), м. Радехів, вул. Львівська, 20 (Радехівський район), м. Кам’янка-Бузька, вул. Незалежності, 47 (Кам’янка-Бузький район).
Роман Левицький, заступник керівника 
Радехівської місцевої прокуратури молодший радник юстиції

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ