четвер, 24 жовтня 2019 р.


Перший заступник голови Львівської облради Богдан Гагалюк протягом трьох годин прийняв біля двох десятків людей та зокрема 7 голів сільських рад з представниками їх громад. Які наболілі питання довелось розглянути, - далі розповімо детальніше.

  Отже, в середу 23 жовтня, як і було анонсовано, прийом громадян в кабінеті голови Буської районної ради провів новопризначений перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Миколайович Гагалюк за участю голови районної ради Богдана Глови. 
 Протягом трьох годин на прийомі побували біля двох десятків людей. Зокрема по важливих питаннях громад були присутніми на прийомі у першого заступника голови облради семеро голів місцевих рад Буського району в супроводі активних представників їхніх громад. Зокрема найбільш емоційним виявилось обговорення питань децентралізації. Соколівська сільська головиха Мирослава Леськів та Тур’янський голова Євген Красіцький наголосили на проблемі підпільної пропозиції Львівської ОДА приєднати території їх сільських рад до Заболотцівської ОТГ. Натомість вони повідомили, що їх громади бажають бути в Буській ОТГ і надали Богдану Гагалюку протоколи зборів громадян своїх місцевих рад та рішення сесій.
  В свою чергу головиха Ожидівської сільської ради Олександра Шах також заявила про входження територій Ожидівської сільської ради до Буської ОТГ та надала протокол зборів громадян Ожидівської сільської ради та рішення сільської ради, а також повідомила, що Ожидівська сільська рада відхилила пропозицію ініціативної групи про входження до Олеської ОТГ.
  В свою чергу Олеський сільський голова Анатолій Триндюк, який прийшов на прийом з представниками Олеської громади та Ожидівської ініціативної групи заявили, що вони підтримують утворення Олеської ОТГ. Представники Ожидівської ініціативної групи надали Богдану Гагалюку свій протокол, щодо входження села Ожидів до Олеської ОТГ.
  Богдан Гагалюк зазначив, що для створення ОТГ добровільно час був, але очевидно в силу розбіжностей на цій території воно створено не було. Тепер на державному рівні іде примусова децентралізація. Щодо Заболотцівської ОТГ, була висловлена думка, що її також мабуть розформують. Тоді території Соколівської і Тур’янської сільських рад можуть відійти до Буської ОТГ.
  Піднімались і питання ремонту доріг, на чому наголошували голови Новосілківської та Задвір’янської сільських рад Володимир Яворський і Павло Юрдига. Голова райради запропонував усі пропозиції по ремонту доріг, а також питання встановлення світлофорів на аварійних перехрестях траси Київ-Чоп внести в рішення Буської районної ради 24 жовтня 2019 року і надіслати до Львівської ОДА, Львівської обласної ради, Служби автомобільних доріг у Львівській області та Агентства автомобільних доріг України.
  Також представники Задвір’янської місцевої ради підняли питання відкриття в селі Задвір’я дитячого садочка. Зазначили, що планують на 60 дітей. Було порекомендовано подавати проект на ДФРР.
  Представники Андріївської сільської ради вкотре підняли проблему перейменування їхнього села з Андріївка на Мармузовичі та довели до відома про рішення сільської ради перейменувати село Мармузовичі на Андріївку на честь Андрія Первозванного.
  Громадська організація «Меч» підняла питання вивозу Львівського сміття на Верблянське сміттєзвалище. Було зазначено, що Львівське сміття вивозиться згідно угоди між Буською міською радою та Львівською ОДА, але в свою чергу скарг на це від Гумниської та Боложинівської сільських рад не надходить. Відкрите питання сміттєсортувальних ліній та сміттєпереробних заводів. Підняте питання і щодо відновлення фауни мисливськими товариствами.
  Керівник Буської ДЮСШ Богдан Пасічник підняв питання стадіону спортивної школи, який планує капітально ремонтувати після запуску басейну і планує задіяти даний спорткомплекс для спортивних змагань обласного рівня. Тут також обговорювалась можливість подачі об’єкта на конкурс ДФРР та обласний конкурс мікропроектів місцевих ініціатив.
  Багато людей на проведення складних операцій та довготривале лікування просили матеріальної допомоги, зокрема були на прийомі представники районної Асоціації інвалідів. Нікому не відмовили. Було підняте питання потреби у державній та обласній програмах щодо централізованої закупівлі дефібриляторів та кардіостимуляторів. Богдан Гагалюк погодився, що питання про запровадження таких програм потрібно піднімати як невідкладне.
 Богдан Глова загострив питання закупівлі сучасного цифрового рентгенівського обладнання, оскільки плівкові апарати давно себе вижили. Ціна такого апарату від 5 до 7 мільйонів гривень. Богдан Гагалюк також пообіцяв сприяти в цьому питанні.
  Окрім вищезазначеного піднімалось ще багато важливих питань, зокрема і палацу Бадені, де Буській міській раді радили розробити проектно-кошторисну документацію для реставрації палацу і подаватись на конкурс ДФРР.
  Відомий в районі волонтер Олександр Сарамсаков подарував Богдану Гагалюку власноруч написану картину і побажав успішної роботи та вирішення проблем.
фото: Володимир ТИПИЛО

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ