середу, 20 листопада 2019 р.


У вівторок, 19 листопада відбулась сесія Буської районної ради участь у якій взяли 24 депутати, проте до останнього питання залишилось лише 19. Та не зважаючи на те, усі рішення були прийняті, окрім одного, яке депутати перенесли на наступну сесію. А тепер детальніше.

  Розпочалась сесія уже з традиційної розминки у якій голова районної ради Богдан Глова вкотре наголосив про участь усіх бажаючих в обласному конкурсі мікропроектів місцевих ініціатив. Було зазначено, що заявки на цей конкурс подаються до 29 листопада 18 год. Гранична сума мікропроекту 500 тис. грн. Обласна рада співфінансує до 200 тис. Мінімум від громади 10%, проте, аби перемогти потрібно від громади та спонсорів не менше 20%. Помічним у тій ситуації є акт про нефінансовий внесок. Тобто заявник може заактувати певні роботи, оцінити їх і вони ідуть також як співфінансування від громади – наголосив Богдан Глова. Повністю весь мікропроект подається в електронному вигляді на сайті обласної ради. Тобто їхати в обласну раду не потрібно.
  Депутат Валентина Дудак вкотре підняла питання створення Олеського ОТГ і запропонувала включити дане питання в порядок денний сесії, що в результаті і було зроблено.
 В першому питанні про роботу закладів культури розповіла керівник відділу культури Людмила Ціхоцька. Було наголошено про закупівлю апаратури, сценічного одягу, музичних інструментів. Згадано і про реалізацію чисельних проектів капітального ремонту та реконструкції закладів культури району. Правда голова райради зазначив, що Кабміном без жодних причин зупинено фінансування деяких об’єктів по програмі державного соцеконому, зокрема в галузі культури більше півмільйона грн.. на капітальний ремонт Буської музичної школи, на що пропонується відповідно відреагувати.
  В другому питанні депутати підтримали ініціативу по створенні Олеської ОТГ, але лише з тими населеними пунктами, громади яких прийняли рішення про входження до цієї ОТГ як це передбачено чинним законодавством України. Тобто за рішеннями зборів громади та місцевих рад. Було наголошено, що районна рада не наділена законом повноваженнями погоджувати ані перспективний план, ані добровільне утворення ОТГ. Її рішення має лише рекомендаційний характер. Тобто, рішення зборів громад з рішеннями місцевих рад базового рівня напряму подається до Львівської ОДА, яка проводитиме експертизу цих рішень і передаватиме у профільне міністерство.
 При внесенні змін до показників районного бюджету Буського району на 2019 рік депутати виділили 150 тис. грн.. на інсулін для діабетиків. Богдан Глова зазначив, що держава провалила свою програму по фінансуванні інсуліну. Обласна рада наразі не допомогла, тому з районного бюджету шляхом зменшення видатків на інші статті вишукано частину коштів. Потрібно буде ще 250 тис. Звісно, якщо держава зовсім не дасть ні копійки на свою програму, потрібно буде знову відшуковувати кошти з районного бюджету. Було зазначено, що перевиконання бюджету за 9 місяців було розподілено минулої сесії, а наступні кошти з перевиконання розподіляються в кінці року. І перше питання яке гостро стоїть, це купівля рентгенівського обладнання.
  До слова, з перевиконання за дев’ять місяців (по минулій сесії) галузі медицини виділено більше мільйона грн.. (біля 800 тис. на зарплату, 100 тис. теплопостачання, 200 тис. пільгові медикаменти, 40 тис. послуги internet, 100 тис. співфінансування капітального ремонту покрівлі амбулаторії с. Новий Милятин). По галузі освіти 263 тис. на ремонт спортивного залу Буської ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Із залишків освітньої субвенції 55 тис. на придбання холодильників, більше 260 тис. на заробітну плату з нарахуваннями, 100 тис. на закупівлю вікон Новомилятинської ЗОШ І-ІІІ ст., а також кошти на закупівлю щебеню, матеріалів для встановлення котлів, переоснащення систем внутрішнього електропостачання та інше для закладів освіти. Окрім цього, з зазначеного перевиконання за 9 місяців 50 тис. виділено на дитячий будинок сімейного типу по службі дітей, 168 тис. на матеріальні допомоги онкохворих осіб та тих, що потребують дороговартісного лікування, 261 100 на ремонт тиру ДЮСШ, 90 тис. на Народний дім с. Новосілки, 100 тис. освітлення села Соколя, 50 тис. на програму надзвичайних ситуацій, а також додаткові кошти на заробітну плату галузі культури разом з цільовою програмою цієї галузі, 35 тис. на закупівлю літератури у бібліотеки, зокрема книжки «Клекіт Бузька», капремонт ДНЗ села Ожидів та чимало інших.
  По внесенні змін до Програми охорони навколишнього природного середовища Буського району на 2017-2020 роки Геннадій Булавенко зазначив, що пропонується на капітальний ремонт очисних споруд м. Буська з обласного бюджету 3 786 558 грн., та з місцевого 946 650. По Красному пропонується відновлення санітарного стану річки Гологірка. На зазначені потреби згідно кошторису 580 тис. з обласного бюджету та 150 тис. з місцевого. Депутати підтримали зазначені зміни, проте звернули увагу на потребу відновлення санітарного стану річки Західний Буг.
  Розглянули внесення змін до Соціальної програми «Національна стратегія профілактики соціального сирітства у 2018-2020 роках у Буському районі» де йдеться про підтримку дитячого будинку сімейного типу у місті Буськ.
  У Програмі використання коштів, що надходять до районного бюджету у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва щодо проведення інвентаризації земель з цільовим призначенням – для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти на 2019-2020 роки мова ішла про інвентаризацію земель під навчальними закладами району. Пропонується проінвентаризувати земельні ділянки тридцяти закладів, проте депутати висловили пропозицію щодо опрацювання зазначеного питання по інших навчальних закладах, зокрема по дитячому будинку «Добре серце». Богдан Глова звернувся до керівництва Буської РДА з проханням дати доручення своїм структурним підрозділам напрацювати зміни до прийнятої програми з врахуванням пропозицій депутатів, які прозвучали і винести дане питання на чергову сесію.
  В питанні реформування галузі охорони здоров’я Буського району затвердили нову редакцію Статуту комунального некомерційного підприємства Буської районної ради «Буська центральна районна лікарня» де уже немає посади головного лікаря, а директор КНП «Буська ЦРЛ», затвердили Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства Буської районної ради «Буська центральна районна лікарня», затвердили структуру комунального некомерційного підприємства Буської районної ради «Буська центральна районна лікарня» з 01.02.2020 року, згідно якої створене довгоочікуване приймальне відділення, делегували до складу Госпітальної ради Львівського госпітального округу Замроза Володимира Степановича.
  Затвердили проект землеустрою щодо зміни меж села Балучин Балучинської сільської ради Буського району, збільшивши межі села Балучин на 61,7460 га.
Дискусія відбулась щодо питання про встановлення меж зон санітарної охорони Олеського родовища мінеральних лікувально-столових вод. Депутат Богдан Гринишин запропонував відкласти зазначене питання, оскільки третя зона санітарної охорони поширюється практично на все селище Олесько. Прийнято рішення перенести розгляд цього питання на іншу сесію, запросивши на сесію проектувальників та керівництво заводу, а також запропоновано Олеській селищній раді висловити свою позицію з даного питання.
  При розгляді питань щодо надання оренди нерухомого майна спільної власності територіальних громад Буського району депутати прийняли рішення з наступним формулюванням: «Відділу освіти Буської РДА (Г. Олійник) та відділу культури та туризму Буської РДА (Л. Ціхоцька) у термін до 31.12.2019 переглянути усі чинні договори оренди, укладені з громадськими організаціями, які займаються з молоддю та орендують нерухоме майно спільної власності територіальних громад Буського району, в частині покладення на орендарів обов’язку забезпечення дітям-сиротам та дітям учасників АТО/ООС можливості тренувань (занять, тощо) на пільгових умовах (без сплати внесків)».

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ