пʼятницю, 20 липня 2018 р.


Буська міська рада продовжує виконувати підписаний Меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у м.Львові.  Згідно угоди, Буськ приймає обсяг львівського сміття у кількості 30 тонн/на добу 5 разів на тиждень, крім вихідних. Про це під час районної сесії, 19 липня, проінформував заступник міського голови Буська Володимир Зеленюх.

   Нагадаємо,  що 21 квітня 2017 року, Львівська облдержадміністрація, Львівська міська рада, Львівська облрада та органи місцевого самоврядування Львівщини підписали Меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у м.Львові. 19 міських рад області, які підписали меморандум, протягом двох років прийматимуть на свої полігони львівське сміття. Серед них – Буськ. 
  Згідно з документом, міські ради Львівщини прийматимуть наступні два роки щодня 580 тонн сміття. Найбільшу кількість завозитимуть у Новояворівськ (80 тонн на добу), Самбір (70 тонн на добу), Миколаїв (60 тонн на добу) та Дрогобич (50 тонн на добу). Лелече місто Буськ – у кількості 30 тонн/на добу. Взамін за це Львівська міська рада зобов’язана була у 2017 році виділити 2 млн. гривень на закупівлю спецавтомобіля для збору ТПВ, 2 млн. грн на реконструкцію дороги у м.Буськ та 1 млн. грн – на реконструкцію дороги у с.Вербляни. Також згідно з документом, у минулому році Львівська облдержадміністрація зобов’язана була створити громадську раду, яка контролюватиме вивезення ТПВ зі Львова, а при необхідності облдержадміністрація повинна ще й координувати вивіз сміття з міста.
   Депутат Буської районної ради Василь Кашуба наголосив, що Верблянське сміттєзвалище не призначене для приймання і зберігання великої кількості побутових відходів, а також зауважив, що ймовірно львівського сміття завозять більше, ніж це передбачено угодою. Заступник міського голови Буська Володимир Зеленюх відповів, що на сміттєзвалищі працює обліковець та сортувальна лінія.
  Нагадаємо, Буський медіа портал писав у 2017 році про реалії діяльності Верблянського сміттєзвалища.

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ