субота, 3 серпня 2019 р.

34 сесія Буської районної ради, яка відбулася у перший день серпня  пройшла надзвичайно емоційно, особливо що стосується керівника КНП «Буська ЦРЛ», а також відбулася гаряча дискусія між Богданом Гловою та Петром Морозом. Присутніми на початку сесії були 25 депутатів, але дехто після розгляду перших питань тихенько сесію покинув. Хоча попри все було вирішено і чимало важливих питань. Але усе по  порядку.

   Розпочалась сесія з питання «Про присвоєння звання «Почесний громадянин Буського району» На пропозицію Олеської селищної ради, жителів Олеська та профільної постійної комісії районної ради звання «Почесний громадянин Буського району» присвоєно Сумику Маркіяну Миколайовичу, який проектував космічні комплекси, керував групую траекторних вимірювань, яка вивела на орбіту перший супутник землі, причетний до розробки ракети, яка у перше в світі пролетіла 11 000 км. Здійснив чимало винаходів. Працював разом з Корольовим, проте публічним не був. Народився в смт. Олесько у 1934 році, а помер 15 січня цього року.
  Чимало поточних проблем було вирішено при розгляді питання «Про внесення змін до показників районного бюджету Буського району на 2019 рік». Зокрема в галузі освіти: 31300 виділено на ремонт автобусів, 300 тис. на прилади обліку газу, 1млн 555тис. підтвердили держсубвенцію на швидкісний INTERNET по школах, 33 тис. співфінансування на комп’ютери, що дозволило отримати обласну субвенцію в сумі 330 тис., 417900 підтвердили обласну субвенцію на ремонт вбиралень на що також надали співфінансування з районного бюджету, 257800 на ремонт котельні ДНЗ «Берізка» м. Буськ, 625 тис. підтвердили субвенцію по держсоцеконому на ремонт ДНЗ «Калинонька» в смт. Красне, 1 млн. 217 тис. 910 на опорні школи, 165725 ремонт санвузлів у школах, 329842 покращення освіти та ін..
  По галузі медицини: 55200 на ремонт ренгенапарату, що дозволить в подальшому встановити цифрову трубку, на яку потрібно буде віднайти ще біля півмільйона грн.. Паралельно ідуть переговори з обласною радою щодо закупівлі нового ренгенапарату. 12500 виділили з районного бюджету для закупівлі сухожирової шафи, 14000 на пральну машину, 100 тис. на пільгові медикаменти і 200 тис. на співфінансування Реконструкції Красненської лікарні. Тобто в загальному на цю реконструкцію уже є 2млн. 400тис. і ще 200 тис. планує виділити в серпні Красненська селищна рада. Ведуться переговори і з Львівською обласною радою. Якщо все складеться добре, то по Красненській лікарні заплановано реалізувати п’ятимільйонний проект. Підтверджено і субвенцію в сумі 250 тис. на реконструкцію ФАПу в селі Мармузовичі (Андріївка). За пролікованих хворих у місті Львові окремим рішенням виділили з районного бюджету 85 тис. грн..
  По галузі культури додатково на заходи, газ, електроенергію та підтримку періодичних видань виділено з районного бюджету 189 700, а також підтвердили субвенції 536742 на  Музичну школу і 213258 на НД с. Ріпнів.
  Окрім цього 78600 на ретрансляційне обладнання для радіо, що має дозволити збільшити ретрансляційну потужність, 100 тис. за перевезення пільговиків залізницею, підтвердили субвенцію 375528 освітлення с. Новосілки, 298800 на житло дитині сироті, 575933 компенсація на отримання житла для матері героя Небесної сотні Олі Бурої, 253900 на соцзахист, а також з районного бюджету 26 тис. на антипожежну обробку даху Терцентру (Будинку престарілих), 61 тис. дотація Соколівській сільській раді. До мільйона гривень було підтверджено інші субвенції (504756 нормативна оцінка земель, 305 тис. генплани…).
   Важливим також є те, що персонально тридцять одній людині на важкі операції, (переважно онкологію) окремим рішенням виділено з районного бюджету 228 тис. грн.
    Дискусії точились на п’ятому питанні, коли бюджетна комісія запропонувала виплачувати керівнику КНП «Буська ЦРЛ» щомісячні премії в розмірі посадового окладу, який становить 9700 грн. Були дві думки. З одного боку роботу Євгена Романюка критикували. Роман Фурда закинув неякісне вирішення питання щодо заключення договорів між стоматологами та учасниками бойових дій АТО/ООС згідно реалізації відповідної районної програми. Депутат Олег Мащак закликав Романа Фурду шанобливіше ставитись до керівника районної медицини. Петро Мороз закинув районній раді, що до складу конкурсної комісії на заміщення вакантної посади на керівника КНП Буська ЦРЛ» районна рада включила громадських активістів, які занадто налаштовані проти діючого керівника Євгена Романюка, тому вважає ту комісію не дуже демократичною. На це Богдан Глова відповів, що Буська районна рада врахувала усі пропозиції, які надходили, тому включила в ту комісію і громадських активістів, і представників колективу КНП «Буської ЦРЛ» задовольнивши на 100% наявні подання згідно рішення зборів їх колективу, а також включили до комісії журналістів, представників Буської РДА, постійної медичної комісії та депутатів від різних політсил. Богдан Глова порадив Петру Морозу придивитися до своїх конкурсних комісій створених адміністрацією, зокрема щодо проведення останніх конкурсів на керівників галузей освіти та соцзахисту, до складу яких не були включені не тільки громадські активісти, а і представники районної ради, а журналісти навіть не знали коли засідання – і ці комісії «демократичні»? А комісія райради проходила відкрито з онлайн-трансляцією в присутності усіх бажаючих журналістів і вона не демократична ? Після такої перепалки голова РДА Петро Мороз покинув сесію і більше не приходив.
  Про те, щодо самих щомісячних премій керівнику КНП «Буська ЦРЛ», лунали думки, що триває конкурс на заміщення вакантної посади керівника всієї галузі медицини, а посадовий оклад 9700. Люди, які бажають чесно і віддано працювати на таку зарплату іти не хочуть, тим більше, що сімейні лікарі мають вдвічі більше за керівника всієї медичної галузі. Тому постійна комісія запропонували встановити щомісячну премію в розмірі посадового окладу. І це стосуватиметься наступних місяців. За липень Євген Романюк не матиме жодної премії. Тепер сподівання на конкурсну комісію, яка повинна обрати достойного кандидата. Цю думку голова бюджетної комісії Михайло Постолюк висловлював ще на засіданні конкурсної комісії, коли ішла онлайн-трансляція. За це і проголосували, правда з другого разу, оскільки Михайло Постолюк запропонував повернутися до цього питання повторно.
   В подальшому сесія перейшла в конструктивне русло, послухали про роботу закладів освіти в Буському районі, надавши чимало цікавих пропозицій, про оздоровлення та зайнятість школярів в період літніх канікул, затвердили Положення про дошкільне відділення закладу загальної середньої освіти, внесли зміни до Статуту закладу дошкільної освіти «Курочка Ряба» с. Сторонибаби, затвердили Статут комунальної установи «Інклюзивно – ресурсний центр» Буської районної ради в новій редакції, Положення про порядок нагородження учнівської молоді Буського району щорічною іменною стипендією Буської районної ради на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО. Затвердили і договір оренди, який дасть можливість відновити в лікарні соляну кімнату.
Інна ГОНЧАРУК

0 коментарі:

Дописати коментар

МИ У FACEBOOK

АРХІВ

© 2019. На платформі Blogger.

ПОПУЛЯРНІ ПУБЛІКАЦІЇ